otkrij središnju istru

Kraj mjeseca u središnjoj Istri obilježit će uzbudljiva događanja: Vinske priče, Gušti Lovreča, Jole...

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ Središnje Istre)

(Foto TZ Središnje Istre)


U sklopu programa Turističke zajednice središnje Istre "Otkrij središnju Istru" i posljednjeg se tjedna srpnja održavaju brojni događaji u srcu Poluotoka. 

Sutra se u Gračišću održavaju "Vinske priče Gračišća" za sve ljubitelje vina i jazza uz koncert Alda Foška & Damijana Grbca.

Tijekom vikenda, 27. i 28. srpnja u Pićnu je na programu festival priča Šćorice koje će okupljenima otkriti čudesne priče i istarsko kulturno blago.

"Kino na otvorenom" održava projekcije u Tinjanu 31. srpnja (film "Neustrašiva njuška") i Pazinu 2. kolovoza ("Mala banda"). Završava i "Putevi okusa središnje Istre" pa se tako u Gračišću 29. srpnja održava posljednja interpretativna šetnja.

Ciklus koncerata "San ljetnih noći" u Svetom Lovreču ide dalje, pa se 30. srpnja održava koncert Prima Vista trija, dok se 1. kolovoza u Svetom Lovreču održava koncert Elcisa Stanića. Istog će se dana održati i "Gušti Lovreča" s raznovrsnom gastro i eno ponudom.

S kolovozom se vraćaju i besplaten vođene ture istarskih gradića na hrvatskom i engleskom jeziku - "Central Istra free walk tour". Razgledi se održavaju prema rasporedu: ponedjeljkom razgled Pićna i Gračišća, utorkom Pazina, srijedom Svetog Petra u Šumi i Tinjana te četvrtkom razgled Svetog Lovreča. 

U Pazinu se 3. kolovoza fešta na proslavi Rima gdje će na glavnom trgu nastupiti Jole i Replay Band, a ugostiteljski objekti će imati i vlastita događanja i promocije. Istog se dana u Svetom Petru u Šumi izvodi predstava "Priča o slovima" Teatra Naranča.

Večer hrvatskih klapa na rasporedu je 4. kolovoza u Trvižu, a posjetitelji će moći čuti klape s područja Istre, Primorja, otoka i dalmacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter