novo i uzbudljivo

Tjedan prepun glazbenih, kulturnih i sportskih događanja u središnoj Istri: Filmovi, nogomet, pub kviz, gastro delicije, koncerti...

| Autor: Glas Istre
(Foto TZ središnje Istre)

(Foto TZ središnje Istre)


U sklopu projekta "Otkrij središnju Istru - Explore central Istria" Turistička zajednica središnje Istre organizira niz događaja za svačiji ukus. Tako se u tjednu od 15. do 21. srpnja nudi široka lepeza manifestacija među kojima su: Kino na otvorenom 16. srpnja na Tupljaku (projekcija filma "Mačke u muzeju"), 18. srpnja u Boljunu ("Sjevernjačka utjeha") te Pazinu 19. srpnja ("Osam planina").

"Central Istria music experience" u Boljun 18. srpnja dovodi pijanista i klavijaturista Leona Brenka koji će publiku zaraziti jazz ritmovima.

"Kulturno ljeto" u Svetom Lovreču narednog tjedna započinje sa ciklusom koncerata "San ljetne noći" u sklopu kojeg će 16. srpnja u 20.30 sati u Galeriji Placa biti održan koncert Eve Palman na flauti i Mihaela Uljanića na saksofonu. U četvrtak, 18. srpnja održavaju se "Gušti Lovreča" gdje posjetitelji imaju priliku probati ulja, vina, sir i suhomesnate delicije.

Tinjan je 17. srpnja domaćin pub kviza "Istra, pršut i legende" pod ladonjama za sve kvizaše i poznavatelje Poluotoka. "Ljeto u parku" u Pazinu u svom trećem tjednu nastavljae se pod nazivom "Dva deca jazza" 18. i 19. srpnja. U četvrtak program počinje crtanjem uz Urban Sketchers i nastavlja se jazz koncertom Zvonimir Radišić Trija te DJ-a Nenu. Turnir u Pictionaryju je na raspored u petak, a prati ga projekcija filma "Osam planina".

U Selini se od 17. do 20. srpnja održava malonogometni turnir koji će na zatvoriti koncert Night Expressa u subotu. Na Zarečkom krovu se u petak i subotu održava eko i volonterska, rekreacijska i zabavna manifestacija "...Na Zarečkom krovu" u kojoj će se natjecatlji moći okušati u vaterpolu, skakanju sa stijena i bacanju žabica.

U sklopu pučke fešte Marinjine u Boljunu se 20. srpnja održava tradicionalni glazbeni festival "Zasopimo i zakantajmo po stare užance", a program će upotpuniti nastupi Grooversa i Lucky Banda.

Za sam kraj tjedna, 21. srpnja se u Svetom Petru u Šumi održava Smotra folklora središnje i sjeverne Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter