investicija

Radi se punom parom: Na Poreštini uskoro nove jaslice i vrtić

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Porečka prigradska naselja Nova Vas i Varvari uskoro će biti bogatija za nove dječje vrtiće i jaslice, čime se zaokružuje jedan od najznačajnijih investicijskih ciklusa u predškolsko obrazovanje u porečkoj povijesti.

Tijekom ovog razdoblja – od 2018. godine do danas, izgrađeni su vrtići u Žbandaju, Dračevcu, Velom Maju, a energetski je obnovljen Gornji vrtić. Uređene su prostorije za nove skupine u postojećim objektima te je dogovoreno daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Također, u tijeku je izgradnja dva nova vrtića koja će osigurati dodatnih 300 mjesta, kako bi se zadovoljile sve potrebe naših mladih sugrađana.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je danas sa suradnicima i izvođačima gradilište u Varvarima. "Investicija ovdje odlično napreduje, te je objekt od danas i službeno pod krovom, a dovršetak radova očekuje početkom iduće godine. Grad Poreč-Parenzo ostvario je sufinanciranje kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iz europskih fondova u iznosu od 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava, dok preostali dio samostalno financira", rekao je Peršurić.

Napomenuo je i kak u naselju Nova Vas radovi također napreduju po planu – u tijeku je izgradnja pregradnih zidova i postavljanje prve faze instalacija te se očekuje da će objekt biti pod krovom do kraja kolovoza. Taj projekt u potpunosti financira Grad Poreč-Parenzo te se radi o prvom vrtiću u jednom od najvećih porečkih mjesnih odbora.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

"Očekujemo dovršetak radova i otvorenje novih vrtića u 2025. godini. Vrtići i jaslice bit će opremljeni prema najsuvremenijim standardima, pružajući sigurno i poticajno okruženje za oko 300 djece ali i sve djelatnike.

Ovi projekti odgovaraju na rastuće potrebe mladih porečkih obitelji te konstantan porast broja rođene djece u našem gradu, a mi nastavljamo dalje s planiranjem investicija za sve generacije naših sugrađana, od rođenja do duboke starosti, jer je naša obaveza i dužnost da o tome vodimo računa", rekao je gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter