Na temelju izložbe rozarij

Gradska galerija Labin organizira radionicu za djecu. Građani pozvani da doniraju tkaninu

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Gradska galerija Labin organizira radionicu za djecu u dobi od 7 do 14 godina povezanu s trenutnom izložbom Dubravke Lošić „Rozarij sv. Stjepana“, koja se održava u kapeli sv. Stjepana. Radionica čini dio edukativnog programa Galerije, kojim se osmišljavanjem i provođenjem raznih besplatnih događanja građanstvu svih dobnih skupina nastoji približiti suvremena umjetnost te uputiti na njezin značaj i uključenost u svakodnevici.

Sudionici radionice upoznat će Dubravku Lošić posredstvom njene instalacije izvedene u kapeli sv. Stjepana, naučiti kako stvari ipak nisu kakvima se doimaju, a na posljetku se i zabaviti učenjem izvođenja tekstilnih ruža na tragu Dubravkinih. Iz Gradske galerije mole građane ukoliko posjeduju metražni tekstil kojeg više ne upotrebljavaju,zavjese su također dobrodošle, na donaciju materijala za potrebe radionice.

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

-Potrebno je da tekstil bude veće širine i dužine kako bi se mogao rolati. Reupotrebom postojećih materijala, unijet ćemo im novi život, dobiti kreativnije uratke, a ujedno potaknuti na ekološku osviještenost. Građani mogu donijeti tekstil u Galeriju do petka, 4 srpnja u radnom vremenu za javnost, odnosno od utorka do petka u dvokratnom vremenu 10 – 15 i 18 – 21 sat.

Djeca sudionici radionice mogu donijeti sa sobom na radionicu tekstil ukoliko imaju kod kuće, poručuju iz labinske Gradske galerije. Radionica se izvodi ove subote, 5. srpnja, u 10.30 s procijenjenim završetkom u 12.00 sati, u vodstvu kustosice Galerije. Radni materijal je osiguran, a broj sudionika je ograničen.

Prijave se vrše do petka do 15 sati radi osiguravanja potrebnog materijala na e-adresu [email protected]. Sudjelovanje je besplatno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater