UOČI LOKALNIH IZBORA

Počela politička nagađanja: Ime IDS-ovog kandidata za župana znat će se tek najesen

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U Spomen-domu u Pazinu prošlog je petka održan 38. Sabor IDS-a na kojem je predsjednik te stranke Dalibor Paus iznio izvješće o radu. Analizirani su rezultati nedavno održanih parlamentarnih i europskih izbora te je potom održana i otvorena rasprava koja predstavlja prvi korak u pripremi za lokalne izbore iduće godine.

Paus je u svojem izvješću istaknuo kako, prema rezultatima posljednjih izbora, postoji jasan pozitivan trend u broju glasova birača, unatoč ne osvajanju mandata u Europskom parlamentu, no dodao je kako birači i dalje pružaju jasnu i nedvojbenu podršku.

- Naš je cilj za period pred nama pripremiti politike i kandidate za lokalne izbore, kako bi istarskim gradovima i općinama mogli ponuditi opcije koje su konkretne, ostvarive i pouzdane, rekao je članovima IDS-a Dalibor Paus.

Održavanje 38. Sabora IDS-a bila je prilika i za međusobnu konstruktivnu, otvorenu i iskrenu raspravu, unatoč ulasku u turističku sezonu zbog koje se okupio manji broj članova. Raspravom je dogovoreno održavanje dodatnog, radnog Sabora koji bi nakon završetka turističke sezone okupio veći broj članova Sabora IDS-a, a na kojem bi se donijele odluke o strategiji za daljnji rad i za nadolazeće lokalne izbore. Predsjedništvo IDS-a će u svrhu pripreme radnog Sabora održati šire rasprave na terenu unutar svih organizacija.

Osvrćući se na posljednji Sabor IDS-a pojedini su mediji prenijeli spekulacije prema kojima će se na predstojećim izborima za župana kandidirati Loris Peršurić, Valter Glavičić i Sandra Čakić-Kuhar. Na naš upit o tome iz sjedišta IDS-a u Puli odgovoreno nam je kako će, prije svega, IDS svakako imati svog kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima te zasigurno svaki od ovih ljudi ima potrebno iskustvo, znanje i političku težinu za obnašanje funkcije župana.

U izjavi za naš list nakon stranačkog Sabora, predsjednik stranke nam je kazao kako je uvjeren da bi na temelju rezultata svoga rada koje su pokazali kroz sve ove godine, svi ovi kandidati dobili povjerenje građana te da će IDS, nakon šire rasprave o politikama i ciljevima na lokalnim izborima te sukladno Statutu IDS-a, "pravovremeno istaknuti svojeg kandidata ili kandidatkinju".

Na pitanje o dinamici rada stranke u narednom razdoblju, čelni čovjek Dalibor Paus kazao je da, "bez obzira na godišnje doba, IDS kontinuirano radi".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater