World of Ice cream Wonders

FOTOGALERIJA / U Poreču održan premijerni festival sladoleda "Gelato Park"

| Autor: Zvonimir Guzić


Proteklog vikenda održan je premijerni festival sladoleda "Gelato Park – World of Ice Cream Wonders" u porečkom parku Olge Ban, kojeg su pohodili brojni roditelji s djecom.

Trodnevna je manifestacija uz nezaobilaznu ledenu poslasticu nudila i brojne oblike zabave za najmlađe poput oslikavanja lica, hodača na štulama, žonglera, klaunova, dječjih radionica, detektivskih potraga, a bilo je i plesnih točaka i glazbenih nastupa. Prvog dana nastup su imale plesačice Plesnog studija MOT 08, glazbeni koncert grupa Febra, a svoj program izveli su i zabavljači iz pulskog kreativnog centra Žuti kišobran.

Sladoled od lavande

Brojni sladoledari zauzeli su rubne dijelove parka uz stazu gdje su se povremeno stvarali dugi redovi ljubitelja sladoleda. Sve je više hrvatskih proizvođača sladoleda koji koriste visokokvalitetne namirnice s mnoštvom novih vrsta ove ledene slastice. Festivali su prilika za njihovo predstavljanje ljubiteljima sladoleda, naročito onim najmlađima.

Uz standardne okuse bilo je i onih egzotičnih koji se rijetko nađu, poput onog od lavande kojeg su nudili sladoledari Pomaj Gelata iz Pule. Od ostalih proizvođača na manifestaciji su bili prisutni Ledo kao glavni sponzor festivala, Aroma Global 3 iz Zagreba, Slatka kuglica iz Pazina, Storia Gelato iz Rijeke i Gusto Amore iz Poreča. Treba istaknuti i angažiranost brojnih gradskih slastičara koji su se pridružili festivalu na način da su u ponudu stavili određene sladolede po akcijskim cijenama.

Mnogobrojne obitelji s djecom, na "slatku" manifestaciju, su došli iz svih krajeva Istre, a bio je tu i velik broj stranih gostiju koji također nisu odoljeli slatkom ledenom izazovu. Primijetili smo i obitelj iz Njemačke koja je raspravljala o okusima sladoleda kojeg su kupili.

- Nazivi su egzotični i sad pokušavamo odgonetnuti tko ima kakav okus. Sladoled "show" nas je ugodno iznenadio sa zabavnom atmosferom i mnoštvom ljudi i djece. Ostat će nam u lijepoj uspomeni, rekao je tata Helmut koji je jedini bio siguran da je njegov sladoled od tamne čokolade.

Veselo i razigrano

Festival je svaku večer bio otvoren do pola noći, a završnica večeri bila je rezervirana za glazbeni dio programa, tako da su još nastupili i Mia Dimšić i grupa "Top of the Pops" kojima su obično prethodile svakodnevne dječje predstave. Dojam vesele i razigrane atmosfere dodatno su pojačale i šarene dekoracije sa mnoštvom balona i drugih raznobojnih ukrasa.

Pilot projekt Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča u potpunosti je uspio i vjerojatno će manifestacija ostati u programu Porečkog ljeta i sljedeće godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini