stabilnost turističke ponude

Istarski grad ostvario milijun noćenja na isti dan kao i lani!

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


S danom 26. lipnja, Poreč je ostvario milijun turističkih noćenja, a taj se podatak poklapa s rezultatom od istog dana 2023. godine.

Prema podacima sustava eVisitor, od početka godine do 26. lipnja, na području Turističke zajednice Poreča ostvareno je 1.011.931 noćenja i 234.897 dolazaka, identično kao i lani. Iako je zabilježen pad od petnaest posto u odnosu na 2023., Nijemci i dalje prednjače s 245.968 ostvarenih noćenja, a u stopu ih prate Austrijanci s 222.775 noćenja.

Porast u noćenjima od sedamnaest posto ostvaruju Slovenci s 88.174 noćenja, a porast od tri posto zabilježio se i u noćenjima domaćih turista - 94.216. Talijani su ostvarili pad od devet posto, te su u navedenom razdoblju zabilježena 52.216 noćenja.

Kada je u pitanju smještaj, najviše je noćenja ostvareno u hotelima (rast od tri posto), a prate ih objekti u domaćinstvu (mada je ostvaren pad od dvanaest posto), kampovi (broj noćenja jednak kao i lani) te nekomercijalni smještaj s padom od tri posto.

U Poreču trenutno ljetuje preko 20.000 gostiju, a direktor TZ Poreča Nenad Velenik istaknuo je kako "u narednom razdoblju važno je nastaviti s promocijom Poreča na emitivnim tržištima, prilagođavati turističku ponudu preferencijama naših gostiju te organizacijom evenata koji mogu biti motivom dolaska te utjecati na stabilnost turističkog prometa".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater