ostvaren projekt

U Banjolama svečano otvoren Prostor za mlade: "Ovo je dokaz da kada se mladi udruže, mogu promijeniti svijet"

| Autor: Glas Istre


U Banjolama je u petak 21. lipnja svečano otvoren Prostor za mlade.

U prisustvu brojnih gostiju, načelnik Ivan Kirac simbolično je uručio ključeve Prostora za mlade curama iz ekipe "Wonder Žgabucin", koje su svojim prijedlogom u sklopu participativnog proračuna Općine Medulin pokrenule ovu inicijativu. Uz ključeve, načelnik je uručio i zahvalnice Mari Mišković, Tari Radivojević i Kalisti Kleindienst, ključnim članicama ekipe.

Ceremonija je započela u 20 sati ispred Društvenog doma Banjole, gdje je trenutak predaje ključeva označio otvaranje vrata novim prilikama za mlade generacije.

- Ovo nije samo prostor, ovo je dokaz da kada se mladi udruže, mogu promijeniti svijet, izjavio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. Mare Mišković i Tara Radivojević, članice ekipe "Wonder Žgabucin", izjavile su:

- Izrazito smo zahvalni što smo dobili ovaj prostor na korištenje za sve nas mlade. Na ovom smo projektu zahvalni iz više razloga: osim što mladi sada imaju prostor za druženje, potaknuti smo da izražavamo svoja mišljenja i ideje, i dajemo svoje prijedloge za boljitak mladih u zajednici.

Nakon svečanog otvorenja, uslijedio je Piknik kino, koje se, zbog nestabilnog vremena, održalo u prostoriji Društvenog doma Banjole. Gledali smo film "Roboti" (Robots, 2023) na velikom platnu, uživajući u opuštenoj atmosferi s dekicama, jastucima, kokicama i grickalicama.

- Svi prisutni složili su se da je ovo tek početak, a Prostor za mlade u Banjolama postat će središte kreativnosti, druženja i zajedništva, obzirom da nam je ova večer pokazala koliko naši mladi mogu postići kada se udruže! S nestrpljenjem iščekujemo sve buduće aktivnosti i projekte koji će proizaći iz Wonder Žgabucina, prenose iz Općine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter