dvodnevni festival

Treće izdanje GinIstre u Rovinju: Platforma za razmjenu ideja, inovacija i ljubavi prema ginu

| Autor: Glas Istre


Četiri mjeseca dijeli nas do trećeg izdanja GinIstre, najvećeg međunarodnog festivala gina u Hrvatskoj koji će se u Staroj tvornici duhana u Rovinju održati 25. i 26. listopada.

Veliki interes za sudjelovanje vlada među proizvođačima pa je tako, dva mjeseca do zatvaranja prijava, svoj dolazak potvrdilo čak 40 izlagača iz Hrvatske, Srbije, Italije i Slovenije koji će predstaviti svoje najnovije proizvode i inovacije u svijetu gina.

Posjetitelji će imati priliku degustirati široku paletu različitih vrsta ginova, uključujući i ekskluzivne limitirane serije.

Osim izlagača, festival će biti obogaćen nizom predavanja vodećih stručnjaka iz industrije. Oni će podijeliti svoje znanje o proizvodnji, povijesti i trendovima u svijetu gina.

Radionice su također sastavni dio programa te će omogućiti posjetiteljima interaktivno sudjelovanje i praktično iskustvo, a sudionici će moći naučiti više o tehnikama destilacije, pravljenju koktela te kombiniranju gina s različitim sastojcima. Posebno zanimljive bit će radionice izrade vlastitog gina gdje će sudionici moći kreirati jedinstvene mješavine i okuse.

Na festivalu će sudjelovati i renomirani barmeni koji će održati radionice pravljenja koktela, a tijekom kojih će pokazati svoje vještine i otkriti tajne savršenih kombinacija.

Pored toga, GinIstra će ugostiti i panel diskusije na kojima će se raspravljati o aktualnim temama u industriji gina. Paneli će obuhvatiti teme kao što su održivost u proizvodnji, marketing i brendiranje te budućnost gina na globalnom tržištu.

Naravno, festival će biti i prilika za umrežavanje i poslovne razgovore među proizvođačima, distributerima i ljubiteljima gina. Očekuje se dolazak mnogih uglednih gostiju iz svijeta gastronomije i turizma, što dodatno doprinosi ekskluzivnosti događaja.

Kako su otkrili organizatori koji pripremaju i bogat glazbeni program, GinIstra je više od običnog festivala – to je platforma za razmjenu ideja, inovacija i ljubavi prema ginu.

Kroz dva dana festivala, Rovinj će odisati duhom gina, privlačeći posjetitelje iz cijele Europe.

„Raduje nas veliki interes proizvođača, destilera i zapravo svih onih koji direktno ili indirektno sudjeluju u proizvodnji ovog destilata. Zahvalio bih se svim zainteresiranim proizvođačima koji su već rezervirali posljednji vikend u listopadu kako bi ga proveli s nama u Rovinju, na ovogodišnjem festivalu za koji pripremamo najbogatiji program do sada”, rekao je direktor festivala, Igor Franković.

Više informacija potražite na službenim stranicama GinIstre gdje su i dalje otvorene prijave za sudjelovanje.


Podijeli: Facebook Twiter