Poznati šampioni ovogodišnje Smotre vina istočne Istre

Best in Baron je malvazija Vina de Fredi

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Prošlog tjedna održano je ocjenjivanje pristiglih uzoraka vina za ovogodišnju Smotru vina istočne Istre koja će se održati u Martinskom, u sklopu Baronove fešte, 26. srpnja, na blagdan Svete Ane.

Ocjenjivanje je organizirano u agroturizmu Pineta a tehničku podršku potpisiju Jurikta i E-kompiuting iz Pazina. Dvjema komisijama sastavljenih od osam enologa i dva somelliera predsjedavao je dr. sc. Kristijan Damijanić.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Ovogodišnji šampioni u kategoriji bijela svježa vina su Vina De Fredi s Malvazijom 2023., u kategoriji bijela zrela vina Baćac winery s Malvazija Calypsa Histria 2022., u kategoriji crna svježa vina Vina Miletić s Teranom 2023., u kategoriji crna zrela vina Vina Šegota s Merlotom 2021., u kategoriji Rose Vina Zahtila s Merlotom 2023. te u kategoriji Best in Baron šampion je Vina De Fredi s Malvazijom 2023.

Na ocjenjivanje je ukupno pristiglo 106 uzoraka vina, koje je dostavilo 34 vinara. Ukupno su dodijeljene dvije velike zlatne medalje, 33 zlatne, 55 srebrnih, 13 brončanih i jedna počasna, što govori o velikoj kvaliteti vina na ovim prostorima. Dodjela nagrada biti će na sam dan Baronove fešte, 26. srpnja u 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter