vremenska prognoza za istru

Vrhunac toplinskog vala je iza nas, ali nebo i dalje ostaje mutno. Idućih dana se spremite na nevrijeme

| Autor: Novi list, Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čići)

(Snimio Duško Marušić Čići)


Iza nas je prvi ovogodišnji snažni toplinski val. Vrhunac mu je bio u petak pa je Knin mjerio čak 40 stupnjeva Celzijusa, a danas u naš kraj dolazi manje topao zrak pa će vrućina popustiti. No, bit će nestabilno pa može biti pljuskova, lokalno i nevremena. Promjenljiva naoblaka i u nedjelju te u prvoj polovini novog tjedna pri čemu će povremeno biti kiše, mjestimice i grmljavine. A temperatura će biti uglavnom između 25 i 30 stupnjeva, piše HRT.

Na moru se u novom tjednu očekuju vrijednosti oko 30 stupnjeva, a i ondje će u utorak i srijedu biti mjestimične kiše, lokalno i neverina. Puhat će sjeverozapadnjak i bura koja početkom tjedna podno Velebita može na udare biti jaka i olujna. U nedjelju je poneki pljusak moguć na sjevernom Jadranu, a u subotu malo oblaka, no i dalje s pustinjskom prašinom u zraku mutno.

Meteorolog Krunoslav Mikec navodi kako su vrućine i ostale nepogode povezane uz globalno zatopljenje. Već sutra iznad naših krajeva oslabjet će ogranak anticiklone i premjestit će se preko nas prema istoku, a pritjecat će nam manje topao, ali važniji zrak.

"Već od nedjelje će se lakše disati u svim predjelima naše zemlje", dodaje Mikec.

Istrametova trodnevna prognoza

SUBOTA - Pretežno sunčano vrijeme, u gorskom području uz malu mogućnost pojave lokalnih grmljavinskih pljuskova. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 16 do 24 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 33 °C

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme, u kopnenom području uz mogućnost pojave lokalnih pljuskova, dok su na moru sjeverozapadne Istre mogući neverini. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Kvarneru bura. Jutarnje temperature zraka od 17 do 23 °C, dnevne vrijednosti između 28 i 32 °C.

PONEDJELJAK - Djelomice sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 27 i 30 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini