INTERNATIONAL ORCHESTRA FESTIVAL

Na Rabačku rivu dolazi osam orkestara iz zemlje i inozemstva

| Autor: Branko Biočić
Puhački orkestar GŠ Vatroslava Lisinskog iz Zagreba

Puhački orkestar GŠ Vatroslava Lisinskog iz Zagreba


Tradicionalna manifestacija Rabac international orchestra festival koju labinska Umjetnička škola Matka Brajše Rašana organizira već šestu godinu održati će se u petak, 14. lipnja na rivi u Rapcu s početkom u 18.00 sati.

Na festivalu će sudjelovati devet orkestara, a program će trajati sve do 23.00 sata. Međunarodni Rabac Orchestra Festival osmišljen je kao susret orkestara prvenstveno glazbenih škola, kao nagrada učenicima na kraju nastavne godine za njihov marljiv rad i trud, stvaranje novih suradnji i prijateljstava, povezivanje umjetnika i druženje kroz glazbu, ali i kao promocija labinske Umjetničke škole, Grada Labina i Rapca.

Ove godine, uz orkestar škole domaćina, sudjelovat će još osam različitih orkestara iz različitih hrvatskih gradova te Češke i Poljske s ukupno gotovo 300 izvođača. Dolaze Mješoviti orkestar Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, Labin, Harmonikaški orkestar
Glazbene škole u Varaždinu, Varaždin, Puhački orkestar Glazbene škole Vatroslava
Lisinskog, Zagreb, Akademski harmonikaški orkestar "Ivan Goran Kovačić", Zagreb,
Tamburaški orkestar Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Sesvete, Harmonikaški
orkestar Glazbenog učilišta Elly Bašić, Zagreb, Harmonikaško-gitaristički orkestar
KPD Zlatarjeve, Zlatar, Limeni puhački orkestar Umjetničke škole Hostivař, Prag
(Češka) i Puhački orkestar Glazbene škole Bronisław Rutkowski, Krakov (Poljska).

Program šestog izdanja Rabac International Orchestra Festivala obuhvatit će raznoliki presjek repertoara, od lake klasične glazbe, preko brojnih filmskih numera pa sve do aranžmana hitova moderne pop produkcije. Program koji će izvesti svih devet orkestara razveselit će sve dobne skupine i zadovoljiti svačiji ukus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter