DAN OPĆINE MEDULIN

Svečarski glazbeni program organiziran na pomerskoj placi: U ritmu swinga uz Big Band. Centralni događaj - u srijedu

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Općina Medulin slavi 31 godinu svoga postojanja i rada te je tim povodom pripremila bogat program koji traje od 1. lipnja do 4. srpnja. Tako se u Pomeru, na trgu kod bunara, održao koncert Big banda Pula "Singing Legends of Swing" gdje su, uz glazbenike Big banda, nastupili vokalni solisti Iva Gortan i Daniele Ferro.

(Snimila Jelena Milović)Sonja Barbara Bader, savjetnica za opće poslove Općine Medulin i pročelnica za društvene djelatnosti Općine Medulin Suzana Racan Stern (Snimila Jelena Milović)

Evergreeni

- Večeras sviramo neke od poznatih jazz standarda koje su tijekom povijesti tih big bandova izvodili poznati pjevači. Domaća publika općenito bolje reagira kada se izvodi vokalne i instrumentalne skladbe nego samo instrumentalne skladbe, ali itekako prepoznaju evergreene, rekao nam je voditelj Big banda Branko Sterpin.

Stalnu postavu čini 17 glazbenika, a u Pomeru su nastupali u nešto manjem izdanju. Klasičnu postavu čine četiri trube, tri trombona, pet saksofona i ritam sekcija. I ovog će ljeta glazbeni sastav biti poprilično zaposlen; neke od tih koncerata održati će izvan Pule, a u kolovozu će, uobičajeno, nastupati na Forumu na promenadnim koncertima.

Pomerci i gosti uživali su u večeri posvećenoj odličnoj, bezvremenskoj glazbi, a program je upotpunila i ponuda pića ugostitelja Bar Vala Vinkuran, što je ujedno i poklon Općine, jer je piće potpuno besplatno.

(Snimila Jelena Milović)Dirigent Big Banda Pula Branko Sterpin (Snimila Jelena Milović) 

- Jučer smo također bili u Pomeru i imali smo drugačiju vrstu programa - sportski program. Bilo je odlično, jako emotivno, a moglo se čuti kako je Pomer mjesto s najviše olimpijaca po broju stanovnika; na 400 stanovnika imaju čak dva olimpijca, rekla nam je pročelnica za društvene djelatnosti Općine Medulin Suzana Racan Stern.

Naime, Pomerci su u petak dočekali Bornu Zohila, koji je pobijedio na kvalifikacijskom turniru i time izborio plasman na Paraolimpijske igre u Parizu. S pravom za Pomer sad možemo reći da je olimpijsko selo, konstatirala je Sonja Barbara Bader, savjetnica za opće poslove iz Općine, koja je zajedno s pročelnicom uživala u večeri.

Program obilježavanja Dana Općine Medulin bogat je i obuhvaća raznovrsne zabavne, kulturne, sportske i rekreativne sadržaje te događaje osmišljene za sve generacije, u gotovo svim naseljima općine.

U njegovoj organizaciji i realizaciji uz samu Općinu Medulin i Turističku zajednicu općine Medulin, sudjeluju i komunalna društva, ustanove te udruge i klubovi koji djeluju na području općine. Ulaz na sve sadržaje i događaje za posjetitelje je slobodan.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Slavlje u Premanturi

- Sljedeći na rasporedu je centralni događaj - proslava samog Dana Općine Medulin, u srijedu, 12. lipnja, u Premanturi, gdje će se u dvorištu dječjeg vrtića održati svečana sjednica Općinskog vijeća te potom od 21.30 sati na premanturskoj placi ispred stare Škole (upravne zgrade JU Kamenjaka) zabavni program uz koncert sastava Top of the Pop te Stand up komičara Mattiasa Stojanovića, koji će, nakon što već neko vrijeme boravi i radi u Ljubljani, nastupiti pred domaćom publikom u svojoj rodnoj Premanturi, najavila nam je pročelnica Racan Stern.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter