"Mali projekti za bolje sutra"

Potpisan Ugovor o financiranju malog projekta Društva za zaštitu životinja i prirode Rovinjske njuškice

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Rovinj)

(Foto: Grad Rovinj)


U Sali za sastanke Gradske uprave je danas održano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta Društva za zaštitu životinja i prirode Rovinjske njuškice od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Na ovogodišnjem natječaju "Mali projekti za bolje sutra" raspisanom u veljači 2024. odobrena su financijska sredstva za provedbu projekta organizacije civilnog društva iz Rovinja.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Ugovor su potpisale upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé i predsjednica Rovinjskih njuškica Maria Blažina. Prisutne je uvodno pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga koji je pohvalio projekat Rovinjskih njuškica, istaknuvši kako je Grad Rovinj-Rovigno nedavno pokrenuo inicijativu kućica za oprašivače, te aktivno radi i na ostalim inicijativama zaštite prirode i životinja.

Projekt predviđa da se u rovinjskoj starogradskoj jezgri izradi i postavi automatske hranilice za slobodno živuće mačke, hotel za kukce i ptice, uz izradu informativnih panela i brošura te provedbu edukacijskih radionica i predavanja. Projektom je također predviđena promocija preko video clipova, društvenih mreža, web stranice i medijskih objava. Projekt će se provesti u suradnji sa Udrugom "Ekomuzej-Istarsko" iz Vodnjana, a predsjednica društva Rovinjske Njuškice je istaknula kako je upravo taj aspekt edukacije javnosti i najmlađeg djela stanovništva najvažniji dio projekta.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

"Cilj nam je raditi na podizanju svijesti o važnosti holističkog pristupa u brizi za prirodu, kako bi građani i posjetitelji postali svjesni koliko su nam svi prirodni resursi zapravo važni i koliko je njihovo očuvanje jedan povezani koncept u kojem niti jedna karika ne smije biti izostavljena. Radujemo se projektu, pogotovo jer isti spaja nekoliko sektora zajedno, a poslužiti će nam i kao svojevrstan pilot za još nekoliko lokacija u gradu gdje bi se takve inicijative mogle implementirati", istaknula je Maria Blažina.

Helga Možé je ispred Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva također izrazila zadovoljstvo ovim projektom, napomenuvši i kako Zaklada stoji iza udruga i u vidu podrške kod provedbe sufinanciranih projekta. Potpisivanju su ispred Grada Rovinja-Rovigno također prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević i voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat.

(Foto: Grad Rovinj)(Foto: Grad Rovinj)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter