14. Tear it up!!

Svjetski poznat rockabilly festival u Medulinu do nedjelje: Od podneva do zore koncerti, DJ-evi, oldtimeri...

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Prvi rockabilly festival na hrvatskoj obali te jedan od najdugovječnijih i najuspješnijih glazbenih događaja u Medulinu, festival Tear it up!!, svake godine privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Uz bogat koncertni program i DJ-e, posebnost festivala je i dolazak oldtimer automobila koji će za vrijeme trajanja festivala biti izloženi u blizini Malina.

Ovogodišnji četrnaesti Tear it up!! Festival počeo je u četvrtak, i traje do 3. lipnja, a značajan doprinos svakako daje mu i sudjelovanje glazbenih skupina pristiglih iz cijelog svijeta.

Tako će se na pozornici ove godine, pored brojnih DJ-a, izmijeniti Amhell Barefoot iz Francuske, Charlie Thompson iz Velike Britanije iz koje dolazi i skupina The comet combo. Iz Italije u Medulin stižu Jackie and his loaders i Johnny & Rockin' magnets, a iz Nizozemske će posjetitelje zabavljati Tornado beat i Western stringbyrds.

(Arhiva Glasa Istre)Rockabilly je stil života (Arhiva Glasa Istre)

Program

Danas tako u Summer clubu Medulin zagrijavanje kreće od podneva uz DJ-e Greasemana, Stephana Umbacha, Wildcat Udoa, nastup francuske grupe Snakes in the Boots u 15.30 sati, te DJ-a Maura GetRhythma.

Od 20 sati na glavnoj pozornici kod Malina zagrijavanje kreće uz DJ-a Tear It Up!!, nakon čega od 21.30 sati nastupaju grupe Amhell Barefoot i The Nite Howlers. Od ponoći u Summer clubu DJ pult preuzima Charming Charlie, u 1 sat nastupaju britanski Red Hot'n'Blue, a večer završava uz DJ-e Goga i Lucky Shootera.

Subotnje zagrijavanje kreće u podne u Summer clubu uz DJ-e Bronco, Pierre La Qua i Mouse, a u 15.30 sati nastupa nizozemski sastav Western Stringbyrds, nakon čega se zabava nastavlja uz DJ-a Blip Blop.

(Arhiva Glasa Istre)I ove će se godine naći štandovi s atraktivnom vintage odjećom (Arhiva Glasa Istre)

U 20 sati na glavnoj pozornici je DJ Tear It Up!!, a od 21.30 sati nastupaju nizozemski Tornado Beat i britanski The Comet Combo. Kao i prijašnjih dana, zabava se od ponoći nastavlja u Summer clubu, ovog puta uz DJ Silviu, Mickey Romana i Air Monkeya, te koncert talijanske grupe Johnny & Rockin' Magnets.

U nedjelju od 10 do 13 sati u Summer clubu Medulin održat će se i sasvim poseban vintage buvljak, a atmosferu će zagrijati DJ-i Gogo i Charming Charlie. U 15 sati najavljen je koncert britanskih Ashley Kingman Guitar Party, nakon čega je pozornica otvorena za sve koji žele sudjelovati na jam sessionu, a tu će biti i DJ Lucky Shooter.

Nedjelja donosi još jednu cjelonoćnu zabavu u Summer clubu, uz DJ-e Fordman Jacka/Nomada, Greasemana, Stephana Umbacha, MauroGetRhythma, Sparkpluga i Wildcat Udoa, uz koncertni nastup britanskog glazbenika Charlieja Thompsona.

(Arhiva Glasa Istre)Posjetitelji stižu iz cijelog svijeta (Arhiva Glasa Istre)

Izlet

Događanja u medulinskom Summer klubu odvijat će se od podne do 18 sati, a zbivanja na trgu kod Malina održavat od 18 sati do ponoći kada se sve opet, do ranojutarnjih sati, seli u Summer klub. Završni dan festivala bit će u ponedjeljak, 3. lipnja, kada je organiziran Rockin izlet brodom.

Direktor Turističke zajednice Općine Medulin, Mihael Idžaković, već je početkom tjedna rekao da je Medulin pun simpatičnih pripadnika rockabilly kulture koji su stigli na ovaj festival. Festival je poznat i po štandovima na kojima se mogu naći razni rekviziti i ostale rockabilly odnosno vintage krpice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter