MALI KOVARI u rapcu

Puno igre, zabave, kreativnih radionica i morskih radosti

| Autor: Branko Biočić
Jutro počinje vježbanjem (Snimio Branko Biočić)

Jutro počinje vježbanjem (Snimio Branko Biočić)


U organizaciji Labinske škole rukometa koju su prije pet godina zajedno osnovali Muški i Ženski rukometni klub Rudar, u Valamarovom resortu Girandela u tijeku je četvrti ljetni kamp Kovarići. Kamp je namijenjen djeci od šest do 11 godina koja ovdje borave u pet turnusa po pet dana, od 8 do 16 sati.

Pet turnusa do 28. srpnja

Voditeljica kampa je naša proslavljena rukometna vratarka Adriana Prosenjak koja je ujedno i voditeljica Labinske škole rukometa, a u radu s djecom u kampu pomažu joj treneri Natali Zahtila, Doris Belušić, Maja Stojković, Ivana Vrkić i Karlo Banović.

Od ove godine je kao suradnica u radionicama angažirana i labinska umjetnica Mia Knežević koja je angažirana u radionicama za djecu. Kamp je počeo 26. lipnja i trajat će do 28 srpnja.

(Snimio Branko Biočić)U kampu je sport nezaobilazna aktivnost (Snimio Branko Biočić)

- Cilj nam je da polaznicima kroz vježbanje, igre, radionice, razne aktivnosti i organizirano kupanje obogatimo školske praznike, ali smo otvoreni za svu zainteresiranu djecu kojoj na taj način želimo približiti rukomet. Naš dan počinje u 8 sati vježbanjem i sportskim aktivnostima na igralištu ili na pijesku.

Osim rukometa, organiziramo razne igre poput štafete i poligona, a zatim idemo na prvo kupanje i marendu, a kasnije djeca idu u razne kreativne radionice. U 13 sati idemo na ručak, nakon toga na još jedno kupanje i u 16 sati završava naš dnevni program, ferirala je voditeljica Adriana Prosenjak

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Više od 800 polaznika

- Osim svih aktivnosti, za djecu organiziramo obilazak Rapca vlakićem, a zadnji dan i igre na Vibitu. U svakoj grupi je 40-ak djece, a do sada je u ove četiri godine kroz kamp prošlo više od 800 djece iz Labina i okolice. Zanimanje je zaista veliko, naglasila je naša proslavljena vratarka.

Osim lijepih uspomena, novih prijateljstava i znanja o rukometu, djeca kući nose dvije majice, kapu i ruksak. Mnogi će se i idućeg ljeta vratiti u kamp, a neki će jednog dana zasigurno postati pravi rukometaši i rukometašice.

(Snimio Branko Biočić)Logističari kampa brinu o polaznicima (Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)Što su praznici bez kupanja (Snimio Branko Biočić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum