deveto izdanje festivala

Ulični čarobnjaci i cirkuski artisti zavladali Tarom i Novigradom

| Autor: Luka JELAVIĆ
Festival uličnih čarobnjaka

Festival uličnih čarobnjaka


Predstavom "Skoro pa najbolji cirkus" u Taru je, u blizini školskog igrališta, počelo ovogodišnje, 9. izdanje Festivala uličnih čarobnjaka (FUČ) koji je nakon dvodnevnog programa na području općine Tar-Vabriga, pod nazivom "Čarobni Tar" za vikend selio u Novigrad gdje su sudionici to mjesto pretvorili u Čarobni NoviGrad.

Akrobati i žongleri

Na festivalu nastupaju razni međunarodni i domaći izvođači, među kojima su gosti iz Italije, Slovenije i Švicarske koji zajedno s domaćim akterima pretvaraju Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Posjetitelje i mještane tih dana zabavljaju klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i drugi neobični ljudi.

Iz programa treba izdvojiti velike svjetleće "Bijele labudove" koji očaravaju svojom ljepotom, kao i piano koji se kreće i na kojem pleše neobična balerina pod imenom Carillon.

Festival uličnih čarobnjakaFestival uličnih čarobnjaka

Ovogodišnje festivalsko izdanje nudi posjetiteljima priliku da kroz predstave i program upoznaju velike francuske kuhare iz jedne neobične klaunovske obitelji koja voli kuhati - nepodopštine. Dio programa posebno je namijenjen najmlađoj publici kako bi upoznali čarobni svijet lutaka i glazbala u predstavi "Pobuna posade Zubić".

Festival uličnih čarobnjakaFestival uličnih čarobnjaka

Kroz predstavu "Put u Tadam" promatrači i sudionici zajedno putuju u jedan novi, neobičan svijet, a kako funkcioniraju brakovi, saznat će se promatrači predstave "Bračna užad" švicarske kompanije Circo Pitanga, koja uz ostalo nudi nesvakidašnje zračne akrobacije. U Novigradu posjetiteljima će se nuditi i dodatni sadržaji, a program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, atraktivan je za cijelu obitelj i potpuno je besplatan.

Čarobni doživljaj

Festival uličnih čarobnjaka (FUČ) je program profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu, uz prilagodbu uličnom izvođenju. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival uličnih čarobnjaka podržavaju Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Grada Novigrada, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter