Lijepa tradicija

Klub za podvodne aktivnosti Rovinj organizirao jednodnevne izlete za udruge i djecu iz Istre

| Autor: Aleta BRATTONI
Izlet brodom za članove Boravka za djecu Šumske boje u Novoj Vasi i udruge Zorin Dvor u Brtonigli

Izlet brodom za članove Boravka za djecu Šumske boje u Novoj Vasi i udruge Zorin Dvor u Brtonigli


Dolaskom sezone rovinjski je Klub za podvodne aktivnosti nastavio sa svojom hvalevrijednom tradicijom organizacije jednodnevnih izleta za udruge i djecu iz Istre. Kao jedini među istarskim ronilačkim klubovima, ovu praksu provode već godinama. Izlete organiziraju članovi KPA Rovinj-Rovigno i to dvaput godišnje, tijekom sezone. Ovu sezonu otvorili su jučer i poveli djecu iz Šumskih boja, Boravka za djecu u Novoj Vasi, kao i onu iz Udruge Zorin Dvor u Brtonigli, u pratnji roditelja, učitelja i odgajatelja.

Članovi KPA Rovinj-Rovigno ispunili su dan pedesetak svojih gostiju smijehom i veseljem te ih upoznali s rovinjskom obalom. U ranim su jutarnjim satima krenuli put Limskog zaljeva gdje su posjetili tamošnju poznatu atrakciju - Piratsku spilju, koja je oduševila izletnike. Nakon kraće stanke krenuli su prema jednom od otoka rovinjskog arhipelaga, Sv. Andriji, gdje je bio organiziran ručak, bilo je vremena i za šetnju otokom, a hrabriji su se i okupali u moru.

Izlet brodomIzlet brodom

- Drago nam je što možemo, osim za redovite aktivnosti Kluba, svoje resurse i vrijeme posvetiti i drugima, osobito onima kojima to nije svakidašnje iskustvo. Na nama svojstven način time želimo dati svoj doprinos zajednici, kaže Davide Brattoni, predsjednik KPA Rovinj-Rovigno.

Do sada su tako ugostili djecu iz Odreda izviđača "Tino Lorenzetto", djecu i žene iz Kuće milosrđa u Majmajoli, štićenike rovinjske Udruge za osobe s invaliditetom, pulskog Down Syndrome Centra i Centra za inkluziju i podršku zajednice te druge. Ovog će ljeta na izlet brodom povesti i članove Društva multiple skleroze Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter