Područje grada pazina

Objavljen nacrt kriterija za POS stanove. Evo koje uvjete građani moraju ispunjavati

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Pazin (foto: Pazindoo.hr)

Pazin (foto: Pazindoo.hr)


Nacrt prijedloga Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pazina, objavljen je na službenim stranicama Grada Pazina. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću provodi se do 28. lipnja.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Pazina imaju građani koji kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete: da su državljani Republike Hrvatske; da na dan objave javnog poziva nisu navršili 40 godina života te da oni i članovi obiteljskog domaćinstva navedeni u zahtjevu, nemaju i/ili pet godina prije dana objave javnog poziva nisu imali, u vlasništvu stan, kuću te kakvu drugu nekretninu stambene namjene ili građevinsko zemljište na kojem je moguća stambena izgradnja.

Lista reda prvenstva utvrđuje se na osnovi sljedećih mjerila: stambeni status članova obiteljskog domaćinstva; mjesto i vrijeme prebivanja; životna dob; broj maloljetne djece obiteljskog domaćinstva; stupanj obrazovanja (stupnja stručne spreme); zdravstveno stanje člana obiteljskog domaćinstva; sudjelovanje u Domovinskom ratu i status člana obitelji smrtnog stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter