ŠARANSKA LIGA

Prvo mjesto ekipi "Pazinčica": Najteži je šaran golać težio 14 kilograma

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Pobjednička ekipa sa šaranom

Pobjednička ekipa sa šaranom


U organizaciji Športskog ribolovnog saveza Istarske županije proteklog je vikenda na barama kod Cerovlja održano prvo kolo službene lige u lovu šarana u Istarskoj županiji. Domaćin je bilo Športsko ribolovno društvo "Pazinčica" Pazin, a bit će i sljedećih tri kola koliko ih se planira održati na istom mjestu.

Natjecalo se šest ribičkih ekipa, a nakon četiri kola pravo na odlazak na Prvenstvo RH u lovu šarana imat će prve dvije ekipe. U prvom kolu sve ekipe ulovile su ukupno 157 kilograma ribe, odnosno 36 komada ribe, prosječne težine ribe 4,37 kilograma. Najtežu ribu, šarana golaća od skoro 14 kilograma (točno 13,97 kg) ulovila je ekipa "Ludi Milojko".

No, prvo je mjesto zauzela ribička ekipa "Pazinčica" u sastavu Dejan Dević, Mijo Udovčić i Dean Velenderić (rezerva) koji su ulovili ribe u ukupnoj težini od 73,41 kilogram. Drugo mjesto osvojila je već spomenuta ekipa "Ludi Milojko" u sastavu: Samir Mešanović, Mirudin Ramić i Nermin Zukić (rezerva) koji su ulovili ribe u ukupnoj težini od 46,45 kilograma. Treće mjesto osvojila je ekipa "Luzeri" u sastavu Marko Kulaš, Ivica Dizdar i Jovo Simetić (rezerva), ujedno i prošlogodišnji pobjednici, koji nalovili 31,86 kilograma ribe.

Drugo kolo je predviđeno za malo više od mjesec dana i to od 12. do 14. svibnja. Cijelo natjecanje pratili su predstavnik domaćina Massimo Russi, vrhovni sudac Ratko Anić i tajnik natjecanja Đorđe Velenderić.

Inače, članovi Športskog ribolovnog društva "Pazinčica" već godinama ozbiljno uređuju svoju destinaciju na cerovljanskim barama (infrastruktura, izgradnja mosta, ugradnja solarnih modula u svom objektu, uređenje staza za ribolov i dr.), ali i brinu o ribljem fondu, zaštiti voda… Cilj im je promovirati i popularizirati sportski ribolov na slatkovodnim vodama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter