KRŠAN

Potpisan treći dodatak kolektivnom ugovoru u dječjem vrtiću "Kockica": Primanja zaposlenika rastu za 11 posto

Novim dodatkom kolektivnog ugovora izjednačena je bruto osnovica za obračun plaće u upravnim tijelima Općine Kršan s djelatnicima Dječjeg vrtića ''Kockica'' Kršan i sada iznosi 618,96 eura (4.660 kuna), a do sada je iznosila 3.441 kunu

| Autor: Branko BIOČIĆ
Načelnik Roman Carić i sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić potpisali su aneks kolektivnog ugovora

Načelnik Roman Carić i sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić potpisali su aneks kolektivnog ugovora


U prostorijama Općine Kršan potpisan je treći dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Dječjem vrtiću "Kockica". Dodatak su potpisali, u ime Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske ovlaštena sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić i načelnik Općine Kršan Roman Carić. Novim dodatkom kolektivnog ugovora izjednačena je bruto osnovica za obračun plaće u upravnim tijelima Općine Kršan s djelatnicima Dječjeg vrtića ''Kockica'' Kršan i sada iznosi 618,96 eura (4.660 kuna), a do sada je iznosila 3.441 kunu.

U planu i dogradnja vrtića

Osobni dohodak tako raste za ukupno 11 posto, što kroz povećanje osnovice za obračun plaće, što kroz korekciju koeficijenata složenosti poslova. Odgojiteljicama koje rade s nestručnom zamjenom, rad će se posebno vrednovati dodatkom na plaću u iznosu od dodatnih 66,70 eura (500 kuna) na plaći.

- Zahvaljujem svim dionicima u ovom procesu kolektivnog pregovaranja koje je načelno započelo prije godinu dana, a formalno je trajalo oko šest mjeseci. Osobno smatram da smo, ne samo potpisom ovog aneksa, već svime onime na čemu radimo u našem mandatu, napravili velik i nužan iskorak po pitanju uvjeta rada djelatnika, ali i korisnika DV-a 'Kockica'. Ovim izmjenama Kolektivnog ugovora za više od 35 djelatnika i smještaj za nešto manje od 120 polaznika, podmirenje materijalnih troškova, troškova struje, prehrane i ostalog, iz proračuna Općine Kršan izdvajati će se oko 670 tisuća eura godišnje, rekao je načelnik općine Kršan Roman Carić.

Dodao je kako ovime ne prestaje briga za poboljšavanje uvjeta rada djelatnika u ovoj ustanovi, kao i korisnika, a pritom naravno najveći se naglasak stavlja upravo na one kojima je i ustanova i namijenjena, mladim obiteljima i njihovim mališanima.

- Kao potvrda iznesenog, stoji i činjenica da je, kao najveća investicija, u proračun Općine Kršan u 2023. godini uvrštena stavka dogradnja dječjeg vrtića u Kršanu, u iznosu od još 670 tisuća eura, rekao je Carić.

Sindikalna povjerenica Nina Benazić Glavičić dodala je kako su, zbog poskupljenja općih troškova života, uzevši u obzir trenutno stanje na tržištu rada, odnosno manjak stručnog kadra, odgajatelja u odgojno-obrazovnim ustanovama, bili primorani pristupiti u nove kolektivne pregovore.

Zasluge svim djelatnicima

- Početkom rujna počeli smo s pregovorima s načelnikom i članovima Upravnog vijeća vrtića. Na koncu smo postigli dogovor prema kojemu će se djelatnicima DV Kockice povećati bruto osnovica za 11 posto, a odgojiteljicama koje rade s nestručnom zamjenom rad će se posebno vrednovati dodatkom na plaću. S ovim kolektivnim izmjenama djelatnici DV Kockice dobivat će istu bruto osnovicu kao djelatnici i namještenici Općine Kršan, dok će se i dalje razlikovati koeficijenti koji ovise o složenosti poslova. Osobno mi je drago da je postignut konstruktivni dogovor s načelnikom Carićem i članovima Upravnog vijeća te se iskreno veselim budućoj suradnji, rekla je sindikalna povjerenica Benazić Glavičić.

Zadovoljna je bila i ravnateljica DV "Kockica" Irena Bašić kojoj je također izuzetno drago da je postignut dogovor oko potpisivanja aneksa Kolektivnog ugovora.

- Svi radnici vrtića zaslužni su za rezultate koje postižemo, pri čemu prvenstveno mislim na kvalitetan odgojno-obrazovni rad s djecom, kvalitetnu prehranu, visoku razinu sigurnosnih i higijenskih uvjeta te, u konačnici, zadovoljnu djecu i zadovoljne roditelje. Vjerujem da će potpisivanje ovog aneksa pridonijeti da naš vrtić bude još bolji i prepoznatljiv kao mjesto sigurnog i sretnog rasta i razvoja, učenja i druženja djece, rekla je ravnateljica Bašić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter