OČAJNA SITUACIJA KOD BARBARIGE

Krče šumu ne bi li pripremili parcele za novu bespravnu gradnju. Na terenu je i teška mehanizacija

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Bager na području Puhovog gaja kod Batvači (Snimio Bojan Žižović)

Bager na području Puhovog gaja kod Batvači (Snimio Bojan Žižović)


Nedavno smo pisali o kaosu koji je prouzrokovala masovna bespravna gradnja na području Grada Vodnjana, no situaciju na terenu bolje bi bilo opisati kao očajnu. Nije problem samo u onome što je već ilegalno izgrađeno, već i u onome što će se tek graditi. Prije dva dana smo u blizini Barbarige, kod mjesta Batvači, ali i na bijelom putu koji vodi prema moru, a nalazi se između Peroja i Barbarige, zatekli ljude koji krče velike šumske površine.

I dok ono što rade na bijelom putu još nije jasno hoće li biti namijenjeno za gradnju, budući da se tek ručno uklanjaju stabla i nisko raslinje, kod Batvači, odnosno Puhovog gaja na terenu je teška mehanizacija koja sigurno ne priprema teren za buduće poljoprivredne aktivnosti. Jedan bager krči veliku parcelu iza već izgrađenih bespravnih objekata. Iza njega ostaje pustoš, a iskopani materijal ukrcava u kamion koji to odlaže negdje u prirodu, budući da se isti kamion, nakon što se nakrcan odvezao u smjeru Barbarige, vratio prazan nakon svega pet minuta i ponovio isti postupak.

Radi se o nemaloj parceli koja će, prema svemu sudeći, moći ugostiti priličan broj bespravnih graditelja. Sve se to događa na kraju jednog uskog bijelog puta na koji smo zašli samo zato što je rampa bila otvorena, očito zbog radova. Te rampe su uobičajena pojava na ovom području. Ilegalni graditelji masovno ih postavljaju i njima priječe prolaz prema moru.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter