ZAGREB

Zlatni mikrofon HURiN-a emisiji "2u1" Radio Istre

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Emisija "2u1" Radio Istre osvojila je na ovogodišnjim Danima Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURiN) u Svetom Martinu na Muri Zlatni mikrofon za najbolju radijsku emisiju u Hrvatskoj, priopćio je u utorak navečer HURiN.

Emisija "2u1" Radio Istre emitira se od ponedjeljka do petka, a u emisiji se sa slušateljima i gostima komentiraju najaktualnije teme u društvu. Emisiju "2u1" uređuju i vode Ines Gržinić Škrinjar, Melita Gržić Pincin, Borna Šmer, Marko Londero i Mario Lipovšek Batiffiaca.
  Srebrni mikrofon dobila je emisija Radio Ogulina "Sreća najveća" autorice Mihaele Milanović Poljak te emisija ""Ključ uspjeha" Radio Samobora urednika Edija Kirschenheutera. 
 Brončanim mikrofonom nagrađena je emisija "Radio esspresso" studentskog radija UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku.
Najboljim akcijama u prošloj godini proglašene su akcija Hrvatskog katoličkog radija – "Srcem za Banovinu", akcija Radio Slavonije "Dan planeta Zemlje: za ljepši svijet posadi jedan cvijet, a prvo, posadi jedno drvo" i akcija Novog radija Zadar "Jaje po jaje – Novi za Cukriće daje".
Najbolje jinglove imaju radijske postaje Obiteljski radio Ivanić, Hrvatski radio Vukovar i Radio Bljesak, a najbolje internetske stranice Radio 105, Radio Megaton i Radio Nova Gradiška.
Nagrade su dodijeljene i radijskim postajama koje slave jubilarne obljetnice postojanja. Trend Radio Karlovac slavi 15 godina rada, a Radio Labin iz Labina 25. Trideset godina postojanja slave Radio Istra i Radio Novska, 50 godina Radio Stubica a 55 godina Radio Ludbreg, Radio Križevci, Radio Našice i Županijski Radio Virovitica.
Dane HURiN-a organizira Hrvatska udruga radijskih nakladnika na kojima se okupilo stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija koji su raspravljali o primjeni novog Zakona o elektroničkim medijima, programu i poslovanju radijskih postaja u vrijeme pandemije te o DAB+ tehnologiji. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter