PROGNOZA

VEČERAS NAM STIŽE PROMJENA VREMENA Prijete pljuskovi, grmljavina i jako jugo

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


U drugoj polovici dana očekuje se promjena vremena širom Hrvatske. U poslijepodnevnim satima stiže prvo naoblačenje, a onda navečer na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru i kiša. U ostatku zemlje kiša se očekuje od petka.

Nova kišna epizoda počinje već u četvrtak i u većini krajeva traje do subote navečer. Pritom će ponegdje opet biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega, a u gorju mjestimice ponovno i malo snijega. 

Državni hidrometeorološki zavod za petak uključuje narančasti meteoalarm zbog vrlo jakog juga. Na sjevernom i srednjem Jadranu, sutra i na južnom, očekuju se udari juga između 35 i 55 čvorova (65-100 km/h), oslabit će prijepodne na sjevernom, poslijepodne i na srednjem Jadranu. Ujutro na sjevernom i srednjem Jadranu, poslijepodne na južnom, more kratkotrajno moguće 5. Kasno u noći i sutra mjestimice nevere.

U nedjelju je velika vjerojatnost suhog vremena, pa i prevladavajuće sunčanoga, a već u ponedjeljak i utorak u većini će krajeva vjerojatno ponovno biti oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše - javlja HRT.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter