SPLIT

Split - Promovirano 200 doktora znanosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na svečanosti u srijedu, priopćilo je splitsko Sveučilište, 200 doktora znanosti dobilo je diplome, što je dosad najveća promocija doktora znanosti na toj visokoškolskoj ustanovi jer protekle dvije godine zbog pandemije nije bilo promocije.

Rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić istaknuo je u govoru da tako veliki broj doktora znanosti pokazuje snagu tog sveučilišta.

"Protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa nismo imali mogućnost promocije doktora znanosti, a danas smo se okupili u velikom broju, čime pokazujemo što Split i splitsko Sveučilište znači ne samo na našoj nacionalnoj, nego i na europskoj, pa i na svjetskoj sceni", rekao je rektor Ljutić

Istaknuo je kako je ponosan što je splitsko Sveučilište prepoznato u svjetskoj znanosti, uključujući, kako je rekao, jako dobru poziciju na svjetskim ljestvicama koje vrednuju sveučilišta.

Novopromovirani doktori znanosti zamašnjaci su budućeg rasta i razvoja splitskog Sveučilišta, rekao je rektor Ljutić i poručio doktorandima da sada otvaraju vrata daljnjem napredovanju.

"U bilo kojoj sredini u kojoj se nalazite, dižete stepenicu na višu razinu. Cijela okolina uz vas stremi k boljem - rastu, razvoju, napretku, sigurnosti rada i sigurnosti življenja. Vi ste budućnost našeg Sveučilišta, vjerujem u vas, vjerujte i vi u sebe, to je najbitnije. Ako vi nešto odlučite, ne bojte se, cijeli svijet je odlučio da to i ostvarite. Nemojte stati, ovo je tek početak", poručio je rektor Ljutić.

Svečanost promocije 200 doktora znanosti upriličena je na Medicinskom fakultetu u Splitu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter