BJELOVAR

Raspisan natječaj za dogradnju Medicinske škole u Bjelovaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Raspisivanjem javnog natječaja vrijednog 33,5 milijuna kuna za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na dogradnji Medicinske škole Bjelovarsko-bilogorska županija počela je realizacija još jednog europskog projekta, Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu.

Medicinska škola nadogradit će se za dvije tisuće četvornih metara novog prostora u kojemu će biti smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, zatim opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije. Za građevinski dio planirano je 19,5 milijuna kuna, dok će se preostali iznos utrošiti na opremanje Regionalnog centra kompetentnosti, rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj u petak u Medicinskoj školi.

"Još prije postojao je prijedlog da se Opća bolnica Bjelovar priključi Općoj bolnici Virovitica i da svi stanovnici naše županije idu u KB Osijek. Izgradnjom nove zgrade bolnice Bjelovar, činjenicom da imamo visoko školstvo vezano uz zdravstvo te sada Regionalnim centrom kompetentnosti drugi će dolaziti kod nas učiti i liječiti se, umjesto da mi idemo drugima", istaknuo je župan Damir Bajs i dodao da je ostvaren najviši stupanj zdravstvene zaštite koji se može imati u Hrvatskoj pri nekoj Općoj bolnici.

"Regionalni centar kompetentnosti služi za jednu višu razinu znanja kako učenika tako i studenata i povezuje niz županija. Imamo više od 20 partnera, svi smo se udružili kako bi napravili najbolju moguću stvar za prenošenje znanja", dodao je župan Bajs.

Ravnateljica Medicinske škole Bjelovar Biljana Balenović kazala je kako se zaposlenici vesele novom projektu i boljim uvjetima za rad. "Vjerujem da će Regionalni centar kompetentnosti postati naširoko priznato mjesto edukacije u sektoru zdravstva", rekla je Balenović.

Riječ je o dva usko povezana projekta, a trenutno je u fokusu prvi projekt čija je vrijednost 33.5 milijuna kuna od čega je 30 milijuna osigurano bespovratnim sredstvima iz EU, a ostalih 3.5 milijuna je osigurala Bjelovarsko – bilogorska županija, objasnila je ravnateljica Medicinske škole.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter