ZAGREB

Na natjecanju Crna kraljica nastupio tim Policijske akademije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na maketarskom natjecanju Crna kraljica, koje u Zagrebu organizira Hrvatska udruga vojnih minijaturista, tim Policijske akademije pokazao je vještine rukovanja kratkim i dugim oružjem, a policijski službenici izveli su vožnju spretnosti, priopćeno je u nedjelju iz MUP-a.

Na 17. Crnoj kraljici okupio se više od 600 natjecatelja iz čak 12 zemalja. Natjecanje završava danas u 17 sati ocjenjivanjem radova i proglašenjem pobjednika.

Policijska akademija, kao centar policijskog obrazovanja, predstavila se demo timom četvrtog razreda Policijske škole „Josip Jović“, te su nastupili policijski službenici na motociklima iz Službe za cjeloživotno obrazovanje i smještajno obučne centre Valbandon i Dramalj.

Policijska akademija sudjeluje kao vanjski partner maketarskog kupa. Muzej policije izložio je mali dio ratne odore i opreme koje je policija koristila u Domovinskom ratu, kao i fotografije iz Akcije Plitvice od 31. ožujka 1991. godine u kojoj je život izgubila prva žrtva u Domovinskom ratu i prvi poginuli policajac Josip Jović.

Zanimanje posjetitelja privukle su muzejske lutke odjevene u ratne odore temeljne i specijalne policije s opremom, kaže se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter