ZAGREB

MORH: Uručeni Ugovori o stipendiranju budućim zrakoplovnim tehničarima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Zrakoplovnoj tehničkoj školi Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici u srijedu su uručeni ugovori o stipendiranju desetorice učenika 3. razreda koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Ugovore o stipendiranju desetorici učenika uručio je savjetnik ministra obrane za vojna pitanja brigadir Anto Zelić koji je istaknuo da će MORH nastojati ispuniti sva očekivanja svojih stipendista.

"Nema veće časti od biti ovdje danas s vama i uručiti vam ove ugovore, vjerujem kako ćete svojim znanjima i vještinama doprinijeti razvoju HRZ-a", poručio je.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) brigadni general Michael Križanec u obraćanju učenicima prisjetio se učeničkih dana u tadašnjem Zrakoplovnom obrazovnom centru "Rudi Čajevec" gdje je bio polaznik prvog naraštaja četverogodišnjeg školovanja kojeg je uspješno završio 1990. godine. Sada je to Zrakoplovno tehnička škola "Rudolf Perešin" s kojom HRZ održava i njeguje prijateljske odnose na obostrano zadovoljstvo kvalitetnijeg obrazovanja budućih kadrova.

Križanec je izrazio zadovoljstvo što će učenici po završetku školovanja biti primljeni u veliku obitelj hrvatskih zrakoplovaca. Također, zahvalio se i roditeljima na iskazanom povjerenju u djelatnike HRZ-a kojima daju djecu na daljnji razvoj i napredak u njihovom profesionalnom i privatnom životu koji će se ispreplitati.

"U odnosi na vrijeme kada sam i sam bio učenik ove škole i danas, nije se promijenila ustrajnost, ljubav i strast prema zrakoplovstvu", istaknuo je.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole "Rudolf Perešin" Vedran Šarac čestitao je učenicima na prepoznatom izboru budućeg poslodavca istaknuvši kako su ove godine zbog povećanog interesa učenika i roditelja imali potrebu napraviti određenu selekciju i tako izabrati upravo one najbolje.

Tom prigodom  Šarac je primio i zahvalnicu za izuzetan doprinos i ostvarenu suradnju od Uprave za ljudske potencijale MORH-a koju mu je uručio brigadir Anto Zelić.

MORH je do sada sklopio ukupno 68 ugovora, i to sa 37 učenika Zrakoplovno tehničke škole iz Velike Gorice i 31 učenikom Tehničke škole iz Zadra. Učenicima  3. razreda  MORH isplaćuje mjesečnu stipendiju u iznosu od 700 kuna, a  učenicima 4. razreda od 800 kuna. Nakon završetka srednje škole stipendisti se upućuju na dragovoljno vojno osposobljavanje kako bi stekli potrebna vojnička znanja, potom potpisuju ugovor o vojničkoj službi s MORH-om i stupaju u djelatnu vojnu službu u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Stipendisti imaju obavezu redovitog pohađanja škole, izvršavanja obaveza utvrđenih obrazovnim programom za zrakoplovnog tehničara i postizanje završne ocjene najmanjeg prosjeka tri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter