OPTIMIZAM U NAJAVI

Ministar zdravstva otkrio ono što zanima gotovo svakoga od samog početka pandemije: ŠTO SE KONKRETNO MORA DOGODITI DA BI HRVATSKA POČELA S POPUŠTANJEM MJERA?

| Autor: Glas Istre
Vili Beroš (Darko TOMAS/CROPIX)

Vili Beroš (Darko TOMAS/CROPIX)


Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u srijedu navečer u RTL Direktu i odgovorio na neka pitanja koja zanimaju gotovo svih.

"Danas smo i na europskom planu razgovarali o tim popuštanjima, izvjesno je da jedino epidemiološka situacija u svakoj od zemalja taj faktor koji će odlučiti o popuštnju mjera", izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš za RTL Direkt.

- Imamo određena promišljanja koliko bi to dnevno oboljelih trebalo biti, no čekamo da se ujednače kriteriji na europskom nivou. Vrlo je važna koordinacija jer u slučaju neadekvatnog postupanja može doći do ponovne infekcije i prelijevanja iz jedne zemlje u drugu. Imamo dorađene svoje projekcije, no u ovom trenutku je prerano govoriti, ali se o tome intenzivno razmišlja, rekao je Beroš.

Kazao je i da intenzivno razmišljaju o reaktivaciji gospodarskih mjera, o turizmu te se u Vladi neki dan šalili kako bi novi logo za hrvatski turizam mogao biti "Corona free".

"Osobno vjerujem da ova ugroza neće trajati toliko, no ukoliko i potraje, potrebno je naći te aktivnosti gospodarske koje su od bitne važnosti i staviti ih u neki epidemiološki okvir. Recimo, hoteli su sjajni, imaju sobe s odvojenim kupaonama, može se dostavljati hrana... Eto, nije to loš koncept za eventualna razmišljanja", zaključio je Beroš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter