SISAK/PETRINJA

HEP donirao računala učenicima u Sisku i Petrinji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu akcije "Za naše male genijalce", predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić u srijedu je Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku i Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji predao devet novih računala.

Tijekom ovog ciklusa akcije, do kraja veljače 34 osnovne škole diljem Hrvatske dobit će 100 novih računala.

Naime, u akciji "Za naše male genijalce", od 2015. godine HEP osnovnim školama daruje novu računalnu opremu i tako pridonosi razvoju računalne i informacijske pismenosti u Hrvatskoj.

Zajedno s najnovijom donacijom, HEP je dosad u sklopu akcije učenicima u 164 osnovne škole darovao čak 550 novih računala. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme je 2,3 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić rekao je danas kako su sretni što su se među 34 škole u ovom ciklusu našle i osnovne škole iz Petrinje i Siska.

 "Zato smo upravo ovdje odlučili održati središnji događaj uručenja donacije u ovom ciklusu. Time još jednom želimo poslati iskrenu poruku podrške i solidarnosti HEP-a i Hrvatske s našim sugrađanima na potresom pogođenim područjima", dodao je. Barbarić je također rekao da je HEP do sada građanima otpisao više od 80 milijuna kuna tražbina za struju i grijanje, a u obnovu elektroenergetske mreže uložio je više od 150 milijuna kuna

Na natječaju provedenom krajem prošle godine izabrane su škole koje imaju mnogo učenika po računalu te neodgovarajuću i dotrajalu računalnu opremu, a čiji su učenici na kreativan i originalan način snimili videouratke u kojima su objasnili zašto su im potrebna nova računala, te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. 
Pobjednički videouradci mogu se pogledati na poveznici: https://genijalci.hep.hr/.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter