SPLIT

HEP donirao 19 računala školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska elektroprivreda (HEP) donirala je 19 novih računala osnovnim školama s područja Splitsko-dalmatinske županije u sklopu akcije "Za naše male genijalce", a u kojoj  je ove godine diljem Hrvatske darovano 100 računala, priopćeno je u srijedu iz  HEP-a.

Zajedno s ovogodišnjim ciklusom, HEP je do sada u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ osigurao čak 350 računala za učenike u 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,25 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

„Ponosni smo što ovom, već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskome obrazovnom sustavu  i našim najmlađima, sadašnjim i budućim genijalcima te omogućavamo suvremeniji pristup nastavnim sadržajima. Drago nam je što je ove godine iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze“, rekao  je direktor Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a Krešimir Tomasović.

Računala na području Splitsko-dalmatinske županije darovana su:  Osnovnoj školi Ivana Duknovića iz Marine (Područna škola Blizna), Osnovnoj školi „Josip Pupačić“ iz Omiša (Područna škola Kučiće), Osnovnoj školi „1. listopada 1942.“ iz Omiša (Područna škola Gata), Osnovnoj školi „Dr. fra Karlo Balić“ iz Šestanovca, Osnovnoj školi „Josip Vergilij Perić“ iz Imotskog te Centru za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ iz Splita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter