GLAS ISTRE DOZNAJE

EKSKLUZIVNO Ministar financija Zdravko Marić prelazi u Adris Grupu? MARIĆ: Nema nikakvih razgovora ni pregovora s bilo kime. Radim svoj posao kao ministar financija

Zdravko Marić (D. LOVROVIĆ)

Zdravko Marić (D. LOVROVIĆ)


Ministar financija Zdravko Marić svoju bi karijeru, prema našim neslužbenim informacijama, početkom sljedeće godine trebao nastaviti u Adrisu, jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, koja se bavi turizmom, osiguranjem i prehrambenom industrijom.

Obzirom na golemo iskustvo koje ima u realnom sektoru, prije svega u Agrokoru gdje je radio kao izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, pretpostavlja se da Marić ne bi samo ušao u Upravu Adrisa kao jedan od članova, već postoji opcija, upravo zbog godina staža i iskustva koje je stekao u nekadašnjem carstvu Ivice Todorića, da zasjedne na mjesto predsjednika Uprave Adris Grupe.

Krajem kolovoza ove godine u javnosti se pojavila priča o tome kako Marić želi otići iz Ministarstva financija i vratiti se u realni sektor zbog političkih pritisaka kojima je izložen, problema s prihvaćanjem njegovih zakonskih prijedloga i uopće zbog zasićenja u obnašanju jedne od najzahtjevnijih funkcija u Vladi. Po svemu sudeći postoji velika vjerojatnost da Marić ono o čemu je razmišljao sada konačno i realizira, što bi i bilo logično obzirom da je u izvršnoj vlasti dosegao svoj vrhunac i nikad nije skrivao da je skloniji realnom sektoru.

Trenutno su u Upravi Adrisa najveći pojedinačni dioničar Ante Vlahović kao predsjednik, te Tomislav Popović, Marko Remenar i Stipanka Ivandić Štefanek kao članovi. Remenar i Ivandić Štefanek kadar su iz Zagrebačke banke i orijentirani su prije svega prema upravljanju financijskim poslovanjem, dok je Popović, koji je član Uprave i u Maistri, zadužen za tu turističku tvrtku unutar grupe. (D. GRAKALIĆ)

*** Ministar financija Zdravko Marić demantirao je u ponedjeljak medijsku objavu da napušta Vladu i odlazi u Adris grupu.

Upitan uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ima li istine u tvrdnjama jednog dnevnog lista da odlazi u Adris grupu, Marić je odgovorio kako ne zna tko je ni zašto plasirao tu informaciju te ustvrdio da ostaje u Vladi.

"Nema nikakvih razgovora ni pregovora s bilo kime. Radim svoj posao kao ministar financija", rekao je Marić.

"Koliko znam, i dalje sam ministar financija u Vladi RH", dodao je.

Istaknuo je da je fokusiran na predstojeće saborske rasprave o poreznim zakonima, rebalansu proračuna i proračunu za iduću godinu. (H)

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter