PUTOVANJE O JAVNOM TROŠKU

DIO RAVNATELJA IPAK JE OTPUTOVAO U NEW YORK. Ravnateljica iz Poreča je na GO, a u školi kažu da nije na putu

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA, Portal Glas Istre

Usprkos objavi da je putovanje ravnatelja hrvatskih srednjih škola u New York, koje je djelomično ili u cijelosti plaćeno novcem škola, odnosno županija, otkazano, pojedini ravnatelji su otišli u američku metropolu. Glas Istre je pokušao utvrditi je li među njima i ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić. 

Na telefonski poziv školi, odgovoreno nam je samo da je ravnateljica na godišnjem odmoru, da se nalazi u Poreču i da nije podigla putni nalog.

Sutra bi trebala biti na radnom mjestu pa bi se trebalo definitivno znati je li jedina ravnateljica iz Istre koja je trebala putovati, na koncu i putovala u New York, ili nije.

Dodajmo da je zanimljiva i sama činjenica da je ravnateljica Radetić na godišnjem odmoru baš u vrijeme kad je zakazano putovanje u Ameriku, ali i to što je uopće išla na godišnji odmor tijekom nastave.

Naime, višegodišnja tajnica u Osnovnoj školi Marina Držića i sadašnja savjetnica gradonačelnika Dubrovnika Olga Muratti za Dubrovački dnevnik je rekla da joj je "posve nepoznato kako netko može uzeti godišnji odmor tijekom trajanja nastave, dakle mimo kolektivnog godišnjeg odmora koji se u školama koristi tijekom ljeta."

"Naime, zna se dogoditi da se žene vrate s porodiljnog te žele iskoristiti godišnji odmor koji im je ostao, a koji im je prijeko potreban zbog djeteta i to im se ne dopusti odnosno dopusti im se samo kad su praznici u pitanju, pa mi nije jasno kako je dopušteno uzeti ga tijekom trajanja nastavne godine. To je jednostavno nemoguće" izjavila je Muratti za Dubrovački dnevnik.

"Baš ravnatelj to ne bi smio koristiti jer bi trebao biti primjer i jer on uređuje pravila. Znači, takvo što je nemoguće, a i da je moguće, pitanje je koliko to sebi ravnatelj smije dopustiti", prokomentirala je Muratti. 

U Dubrovniku se bave ovim slučajem jer je tamošnja ravnateljica Gimnazije Katarina Tolja otputovala u New York, i to, kako tvrdi Dubrovački dnevnik, od javnog novca.

Gdje je Sanjica Sara Radetić iz Poreča - trebalo bi biti jasnije sutra. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter