ZAGREB

Čestika nadbiskupa Puljića muftiji Hasanoviću u povodu Ramazanskoga bajrama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nadbiskup Želimir Puljić čestitao je Ramazanski bajram predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji Azizu Hasanoviću i svim muslimanskim vjernicima i zaželio im obilje duhovnih plodova i Božji blagoslov.

Ramazanski bajram muslimani će ove godine početi slaviti 13. svibnja, a tim povodom čestitku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj i muftiji Azizu Hasanoviću uputio je predsjednik HBK-a zadarski nadbiskup Želim Puljić.

Predsjednik HBK podsjetio je kako je prošloga mjeseca travnja nastupio mjesec posta za vjernike muslimane te su, u skladu s time, održavane ramazanske večernje molitve koje je pratio dnevni post, uvjetovan često mjerama zbog opasnosti od koronavirusa.

"Neka molitva, žrtva i odricanje, koje su vjernici možda i u ograničenim mogućnostima prinosili Gospodinu, urode obilnim plodovima u promicanju općeljudskih vrednota mira, ljubavi i poštovanja svakoga čovjeka u našoj zemlji i u svijetu", stoji u čestitki nadbiskupa Puljića.

Svim vjernicima zaželio je da im proslava Ramazanskoga bajrama donese obilje duhovnih plodova i blagoslov milosrdnoga Boga radi koga se i prinose postovi, molitve i žrtve.

"U tome duhu prigodom blagdana Ramazanskoga bajrama upućujem srdačne čestitke Vama osobno, poštovani muftijo Hasanoviću, Vašoj obitelji, suradnicima kao i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Neka svemogući i milosrdni Bog ispuni nadom i mirom srca svih koji traže Gospodina, te sve obdari obiljem radosti, mira i svakoga Božjeg blagoslova", istaknuo je u čestitki predsjednik HBK nadbiskup Želimir Puljić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter