teška situacija u školi

Učenik koji je maltretirao druge učenike se vratio na nastavu. Ravnatelj podnio ostavku

| Autor: Novi list
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


Ravnatelj zagrebačke osnovne škole podnio je sinoć neopozivu ostavku zbog dječaka koji je prije par tjedana stigao u njihovu školu, pišu 24 sata. Prethodno je u bivšoj školi učenik, po tvrdnjama roditelja, maltretirao vršnjake, zbog čega je ove školske godine premješten u ovu.

Odluku o ostavci ravnatelja priopćilo je Učiteljsko vijeće škole.

Zbog sustavnoga pritiska koji se u posljednje vrijeme vrši na cijelu Školu, Učiteljsko vijeće odlučilo je u znak podrške ravnatelju te djeci i roditeljima da se od sutra neće održavati nastava, ni u matičnoj ni u područnoj školi. Budući da smo ovdje zbog djece, sva djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta. Pozivamo vas da nam budete podrška – stoji u obavijesti Učiteljskog vijeća Škole, koja je proslijeđena u razredne WhatsApp grupe.

Roditelji iz nekoliko razreda potvrdili su također da je ravnatelj podnio ostavku.

“Situacija u našoj školi vrlo je teška, ravnatelj je podnio ostavku, a nastavnici su ogorčeni. Dječak iz 4. razreda danas se nenajavljeno pojavio na nastavi, a dogovor nije ispoštovan. Učiteljsko vijeće smatra da ih se omalovažava te da im se nigdje, niti u jednom postupku, ne daje za pravo iznijeti svoje mišljenje”, rekli su roditelji.

Roditelji su još jučer, pišu 24 sata, povukli djecu s nastave nakon što se u školu vratio dječak problematičnog ponašanja. Najavili su da će se bojkot nastaviti dok se ne pronađe rješenje. Roditelji tvrde da se odstupilo od onoga što je dogovoreno i osjećaju se izigrano i razočarano jer su prije dva tjedna dobili jamstva da će institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter