slučaj "nakaze"

DORH istražuje odbacivanje prijave protiv Anne Dujić, ipak su im sporne neke stvari

| Autor: Glas Istre
(Screenshot RTL)

(Screenshot RTL)


Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, najpoznatije po urlanju "nakaze, nakaze". Prijavu protiv Anne Dujić podnijela je mlada šibenska policajka, navodeći da ju je Dujić vrijeđala psovkama te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Dujić je bila optužena za prisilu prema službenoj osobi, piše Index.

Prijava je bila popraćena izvješćima koja je Policijska uprava šibensko-kninska dostavila Državnom odvjetništvu nakon incidenta, a cijeli događaj su snimile i televizijske kamere. Šibensko tužiteljstvo u obrazloženju navodi sumnje u tvrdnje policajke, dok istovremeno bezrezervno vjeruje izjavi Anne Dujić i ispitivanju policijskih šefova.

Danas se oglasio DORH, koji istražuje je li prijava protiv Anne Dujić odbačena zakonito. Sporno im je što je kriminalističku istragu provodila policijska uprava u kojoj je zaposlena policajka koja je prijavila Dujić.

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo je od Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku dostavu izvješća sukladno članku 74. Zakona o državnom odvjetništvu o postupanju u navedenom predmetu u svrhu provođenja izvanrednog nadzora rada u konkretnom predmetu te je li bilo osnova za delegiranje postupanja u predmetu drugom državnom odvjetništvu.

S obzirom na javno objavljene informacije da bi kriminalističko istraživanje provodila policijska uprava u kojoj je podnositeljica prijave (oštećenica) ujedno i zaposlena policijska službenica, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ocjenu o eventualnoj povredi institucionalne neovisnosti prepušta Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske", objavio je DORH.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter