vremenska prognoza

Nema znakova kiše: Idućih dana iskoristite sunce i ugodne temperature


Autor: Hina, Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Djelomice sunčano vrijeme prevladavat će u subotu u unutrašnjosti, u Gorskoj Hrvatskoj prolazno može biti više oblaka, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 16 do 21, u Dalmaciji i do 24 Celzijeva stupnja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na moru će biti pretežno vedro.

Vjetar na kopnu bit će većinom slab. Na Jadranu će umjerena bura, podno Velebita i jaka, oslabjeti i okrenuti sredinom dana na mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u subotu na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura.

Uz prolazno više oblaka u noći od ponedjeljka na utorak mjestimice može pasti i malo kiše. U nedjelju će puhati povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutra će biti svježa, a dnevna temperatura oko ili malo niža od prosjeka za ovo doba godine.

Na Jadranu u nedjelju i početkom idućeg tjedna pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. U noći od ponedjeljka na utorak na sjevernom dijelu ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar", navodi meteorolog HRT-a mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter