Zloupotreba položaja

Šarić je poslovnim karticama plaćao privatne troškove, no ne ide u istražni zatvor

| Autor: Hina
(Snimio Patrik Macek / Pixsell)

(Snimio Patrik Macek / Pixsell)


Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Otoka Josipa Šarića zbog sumnje da je općinskim poslovnim karticama platio najmanje 243.800 kuna (oko 33.000 eura) privatnih troškova, no za njega nisu zatražili određivanje istražnog zatvora.

Tužiteljstvo i policija su, ne navodeći Šarićev identitet, izvijestili da se gradonačelnika Otoka sumnjiči za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Uskok sumnja da je Šarić, od 1. siječnja 2015. do 6. prosinca 2023., kao otočki gradonačelnik u više navrata koristio poslovne bankovne kartice, sredstva reprezentacije u poslovne svrhe i gradski novac u privatne svrhe za plaćanje troškova putovanja, smještaja i drugih usluga i troškova.

Šarić je osim toga, sumnja Uskok, omogućio članovima svoje obitelji i drugim osobama podmirenje njihovih privatnih troškova.

Tako je, precizira tužiteljstvo, u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama plaćao troškove koji nisu vezani za djelatnost i službene svrhe Otoka, a podređenim službenicima je nalagao plaćanje računa za tako učinjene troškove nastale isključivo u svrhu privatnih potreba i odnosa.

Na opisani način okrivljenik je sebi i drugima pribavio nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od najmanje 243.800 kuna, a za koliko je oštetio Otok.

Uskok dodaje kako nakon Šarićevog ispitivanja sucu istrage Županijskog suda u Osijeku nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke.

Šarić je prošloga tjedna dao ostavku na dužnost saborskog zastupnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter