Akcija Uskoka u više gradova

Uhićen donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta: Škorić namještao poslove, dobivao "nagrade"

| Autor: Portal NoviList.hr
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Na području Zagreba, Osijeka i Vukovara jutros traju uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji po nalogu USKOK-a prema više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Policija se oglasila priopćenjem.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Zagreba, Osijeka i Vukovara”, objavljeno je.

Prema još neslužbenim informacijama, jedan od uhićenih je donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. On je u kolovozu podnio ostavku na to mjesto, obrazloživši ju – osobnim razlozima.

“Kad negdje provedeš toliko godina, onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli u ime Vlade RH, a koji su unaprijedili život građanima. Neki od njih će ostati upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage”, izjavio je tada.

Drugi uhićeni je njegov bratić Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek Koteksa.

Novi list doznaje kako je među uhićenima i Sandra Bajtl, direktorica osječke tvrtke Werkos u stečaju, koja je često surađivala s Osijekom Koteksom. Ona je 2008. godine dobila nagradu Croma za najuspješniju mladu menadžericu.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je razlog uhićenja namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici. USKOK sumnjiči da je Škorić namještao poslove, a zauzvrat je bio ‘nagrađen‘.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter