priopćenje

Oglasili se iz HDZ-a o slučaju Šarić: Ovo je dokaz da institucije rade slobodno svoj posao

| Autor: Novi list
(Snimili Davor Javorović i Patrik Macek / Pixsell)

(Snimili Davor Javorović i Patrik Macek / Pixsell)


O uhićenju Josipa Šarića oglasio se i HDZ.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Današnja akcija USKOK-a još je jedan pokazatelj da nadležne institucije rade slobodno i neovisno svoj posao. Borba protiv korupcije je stalna i kontinuirana te želimo da se u potpunosti rasvijetli ovaj slučaj.

Podsjećamo i zbog istinitog i potpunog obavješćivanja javnosti kako gospodin Josip Šarić nije imao “izvorni” mandat u Hrvatskom saboru već je dužnost zastupnika obnašao kao zamjena za izabranog zastupnika. Ostavku je podnio sam na početku novog zasjedanja Hrvatskog sabora.

Odbacujemo stoga neutemeljene teze o curenju informacije, a koje se pokušavaju plasirati u javnost i inputirati vladajućoj opciji. U borbi protiv korupcije nema nedodirljivih, a USKOK, DORH i policija rade neometano – za razliku od postupanja nekih prijašnjih vlada.

Slijedom informacija o provedenim radnjama, Županijski odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije donio je Prijedlog Odluke da se prema članu Josipu Šariću postupi sukladno članku 20. Statuta Hrvatske demokratske zajednice.

Prijedlog odluke dostavljen je Časnom sudu ŽO HDZ Vukovarsko-srijemske županije”, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Zoltan Kabok, glasnogovornik HDZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter