umro u 57-godini 

Plenković: General Dvekar ostavio neizbrisiv trag i doprinos u obrani Domovine

| Autor: Hina
(Snimio Josip Mikačić / Pixsell)

(Snimio Josip Mikačić / Pixsell)


Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uputio je u četvrtak sućut obitelji brigadnog generala Hrvatske vojske Željka Dvekara ističući da je ostavio neizbrisivi trag dajući doprinos obrani Domovine i pobjedi u pravednome Domovinskom ratu.

General HV-a Željko Dvekar umro je danas u 57. godini nakon borbe s teškom bolešću.

"Poštovana obitelji, s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti brigadnog generala Hrvatske vojske Željka Dvekara, potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i predsjednika Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije. Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba, koji je ostavio neizbrisivi trag dajući doprinos obrani Domovine i pobjedi pravednome Domovinskom ratu - na čemu smo mu zauvijek zahvalni", naveo je premijer Plenković u sućuti obitelji Dvekar, u ime HDZ-a i svoje osobno ime.

Ističe i da je kao vijećnik Županijske skupštine general Dvekar svojim predanim radom dao je neizmjerni doprinos razvoju Varaždinska županija.

Željko Dvekar 1. rujna 1991. pristupio je kao dragovoljac 3. Gardijskoj brigadi 'Kune' s kojom je sudjelovao u obrani istočne Hrvatske.

Nakon osnivanja 7. gardijske brigade 'Puma' prešao je u njihov sastav i s njima nastavio svoj ratni put. Bio je ratni zapovjednik 1. pješačke bojne 7. gardijske brigade, čiji su pripadnici prvi ušli u oslobođeni Knin 1995..

Tijekom Domovinskog rata u sastavu gardijskih brigada prošao je sve dužnosti, od zapovjednika desetine, voda, izvidničke satnije, pješačke bojne, brigade, a svoju vojnu karijeru završava na mjestu načelnika pješaštva u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske.

Generala Dvekara prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman odlikova je s devet visokih vojnih odličja.

Komemoracija za generala Dvekara održat će se u subotu, 7. rujna, u 10 sati u Varaždinskim Toplicama, a posljednji ispraćaj bit će u 12 sati  na groblju u Varaždinskim Toplicama, napisala je Udruga veterana 'Puma' na svome Facebooku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter