Nezavisna saborska zastupnica

Marija Selak Raspudić prokomentirala iznenadni interes HDZ-a za njene prijedloge

| Autor: Dražen Ciglenečki
(Snimio Patrik Macek / Pixsell)

(Snimio Patrik Macek / Pixsell)


Nezavisna saborska zastupnica Marija Selak Raspudić tvrdi da ne zna ništa o pozadini iznenadnog interesa predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića za njezine prijedloge i da bi i sama htjela čuti kako to da ih je on i prošlog petka i za danas stavio na raspravu.

Dok je ona još bila u Klubu zastupnika Mosta, poslala je prije više od godinu dana u proceduru prijedlog rezolucije o umjetnoj inteligenciji i izmjena Zakona o gradnji, ali do kraja 10. saziva se o njima nije raspravljalo.

Zato je ona ta dva i još neke prijedloge već na početku ovog saziva opet uputila u postupak. I sada je Jandroković, o kojem jedino ovisi o čemu će se razgovarati u sabornici, odlučio da dva radna dana zaredom zastupnici raspravljaju o inicijativama Marije Selak Raspudić.

Premda je Vlada u svojim mišljenjima odbila i rezoluciju o umjetnoj inteligeniciji i zakonske izmjene kojima je cilj povećanje novčanih kazni za nadzornike gradnje, smatrajući oba dokumenta nepotrebnima, suvišnima.

– To što u činjenici da je jedan, ne daj Bože dva oporbena prijedloga uvršteno u dnevni red rasprave, tražimo neke dublje razloge, jasno pokazuje do koje je mjere devastiran Hrvatski sabor.

Ne samo da se ne očekuje da prijedlog opozicije bude prihvaćen nego i da se o njemu uopće niti ne raspravlja. Osobno nemam nikakav utjecaj na to o čemu će se u sabornici raspravljati, ne sastavljam tjedni plan rasprava, ni s kim ne šurujem.

Mene zanima zašto se već ranije nije povela rasprava o tome što predlažem, a pitanje je za Jandrokovića zašto se to radi baš sada, rekla nam je Marija Selak Raspudić.

Pokušali smo doznati zbog čega je doista Jandroković postao tako blagonaklon prema zastupnici s kojom se u ne tako davnoj prošlosti žustro svađao, ali bezuspješno.

Sama zastupnica ističe da joj, naravno, nimalo ne šteti što su baš njezini, a niti jedan drugi prijedlog oporbe, tema u sabornici, pogotovo u kontekstu njezinih najava da bi se mogla kandidirati za predsjednicu Republike.

– Možda su u HDZ-u procijenili da nemaju boljeg kandidata od mene, ako je tako mogu im reći da su sigurno u pravu, a nadam se da će to i hrvatski građani prepoznati, pomalo je ironična Marija Selak Raspudić.

Ali, prije koji dan već je nešto na tom tragu govorio i njezin suprug Nino Raspudić, s kojim je i Dariom Zurovcem formirala tročlani zastupnički klub.

Raspudić je ispričao medijima da se »našao s HDZ-ovcima«, koji su navodno opsjednuti micanjem Zorana Milanovića s Pantovčaka, no problem im je to što »imaju novac, strukturu, teren, ali nemaju kandidata, a mi nemamo novac i strukturu, ali imamo kandidata«.

Praktično je nemoguće da bi HDZ podržao predsjedničku kandidaturu Marije Selak Raspudić, ali i čudnije su se stvari događale u hrvatskoj politici.

Marija Selak Raspudić svakako je blizu odluci o ulasku u izbornu utrku.

– Vrlo sam transparentna, ne mislim nikoga zavlačiti ni muljati. Razgovaram sa širim krugom ljudi i oni smatraju da je moja kandidatura dobra ideja.

Ne računam da će netko posao odraditi za mene ili da ću financijski kompenzirati nekakav sadržajni nedostatak, ali morala bih ipak osigurati neku minimalnu logistiku.

Ako to uspijemo, a to će se vrlo skoro znati, onda idem na izbore. Netko mora, zaključuje Marija Selak Raspudić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater