Konstituirano

Krešimir Luetić ponovo šef HLK, predsjednik Skupštine Goran Hauser

| Autor: Portal Novi list, Hina
  Krešimir Luetić (Snimio Davor Kovačević)

Krešimir Luetić (Snimio Davor Kovačević)


Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić, najavio je u subotu kao prioritetne ciljeve u svom drugom mandatu na čelu te udruge donošenje zakona o radno-pravnom statusu liječnika ali i reformu specijalističkog usavršavanja s prijenosom te javne ovlasti na Komoru.

Među prioritetima su i donošenje obvezujućih vremensko-kadrovskih normativa te osnaživanje primarne zdravstvene zaštite.

“Komora će nastaviti izdvajati značajna sredstva za edukaciju i stipendiranje usavršavanja liječnika. Ciljevi koje smo definirali u programu ostvarit ćemo timski, a Komora će i nadalje, kao i do sada, biti neovisna i samostalna organizacija“, rekao je Luetić na konstituirajućoj sjednice Skupštine HLK.

Luetić je po drugi puta izabran za predsjednika Komore u svibnju, a za njegovu zamjenicu Vikica Krolo. Za obje pozicije nije bilo protukandidata.

Na direktnim elektroničkim izborima članovi HLK-a izabrali su i 144 zastupnika u Skupštini a na današnjoj konstituirajućoj sjednici za njezina predsjednika izabran je Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater