veći kreditni potencijal

HBOR i Ličko-senjska županija potpisali dodatak Ugovora o sufinanciranju kamatnih stopa

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio: Marin Smolčić)

(Snimio: Marin Smolčić)


U županijskoj dvorani za sastanke danas su  Ličko-senjska županija i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) potpisale dodatak Ugovoru o poslovnoj suradnji u provedbi Programa kreditiranja „Poduzetništvo mladih, žena i početnika“ i „Obrtna sredstva“ na području Ličko-senjske županije kojim će se osigurati veći kreditni potencijal koji subvencionira Ličko-senjska županija po korisniku kredita iz programa "Obrtna sredstva".

Ugovor su potpisali ličko-senjski župan Ernest Petry i predsjednik Uprave HBOR-a   Hrvoje Čuvalo. U uvodnoj riječi župan Petry osvrnuo se na važnost ovoga događaja.

-Ovo je dodatak Ugovora sa HBOR-om vezano uz kreditiranje mladih žena i početnika u našoj županiji gdje se osiguravaju dodatna sredstva sa subvencioniranim kamatnim stopama. Na ovaj način je ostvarena suradnja s Hrvatskom poštanskom bankom, Erste bankom i Privrednom bankom Zagreb. Ličko-senjska županija će pri tome subvencionirati kamatne stope sa jedan ili dva posto, ovisno o mjerama, zaključio je župan Ernest Petry. O detaljima Ugovora govorila je županijska pročelnica Ana Rukavina Stilinović, dok je u završnim riječima više o Ugovoru rekao je Hrvoje Čuvalo.

- HBOR kao državna razvojna banka ulaže u projekte u Ličko-senjskoj županiji. U zadnjih 10 godina HBOR je uložio sredstva u oko 200 projekata u ovoj županiji ukupne vrijednosti od 62 milijuna eura. Godišnje se ovdje preko nas realizira prosječno 20 projekata. Još 2005. godine HBOR je otvorio središnji ured u Gospiću, a to je bio i jedan od prvih Područnih ureda u Hrvatskoj. To pokazuje naš smjer da želimo potaknuti   gospodarski razvoj u svim dijelovima RH. To je važno za ličko-senjske poduzetnike i za nastavak njihovih ulaganja.

Ugovor koji potpisujemo danas vjerujem da će doprinesti većem i bržem korištenju HBOR-ovih kreditnih linija koje su povoljne, a povoljne su zahvaljući suradnji HBOR-a s Ličko-senjskom županijom u dijelu subvencioniranja kamatnih stopa. Zato se i ovom prilikom zahvaljujem na suradnji i susretljivosti koju HBOR ima s Ličko-senjskom županijom, županom Petryjem i njegovim suradnicima. Na posljetku htio bih pozvati sve zainteresirane da iskoriste ovo povoljno financiranje koje osiguravaju HBOR i vaša županija, rekao je Hrvoje Čuvalo i pozvao poduzetnike da se jave u Područni ured u Gospiću.


Podijeli: Facebook Twiter