slučaj za inspekciju

Četveromjesečna djevojčica Nela bori se za život - njezina majka krivi liječnike, a Beroš vjeruje da su oni napravili sve što su mogli

| Autor: Glas Istre
(Snimila Dubravka Petric/Pixsell)

(Snimila Dubravka Petric/Pixsell)


Anamary Živko je u svibnju ove godine na svijet donijela kći Nelu koja se sada u KBC-u Zagreb bori za život. Ima teško srčano oboljenje, srce joj radi samo 20 posto i diše uz pomoć respiratora, a majka za sve optužuje pedijatricu i Opću bolnicu u Virovitici, piše danas.hr.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je slučaj malene Nele koja se bori za život, iako je njezina majka upozoravala liječnike da s njom nešto nije u redu i optužila ih za nemar.

"Čuo sam osvrt liječnika koji je liječio i pedijatrice koji govori da u toj dječjoj najranijoj dobi nije lako detektirati poteškoće sa srcem, i koliko ono adekvatno radi", poručio je.

Beroš vjeruje da su svi u toj priči napravili ono što su mogli, a ako se pokaže suprotno, slučaj se će istražiti te će se dalje postupati.

"Tražit ćemo kao uvijek očitovanje, istražiti okolnosti pa ćemo onda vidjeti i postupati dalje", zaključio je.

Ministarstvo zdravstva će poslati inspekciju u virovitičku bolnicu i kod prozvane pedijatrice.

Za RTL Danas ispričala je da je djevojčica nakon poroda zdrava puštena kući, no ubrzo je primijetila da gubi na težini, da joj otiču kapci, da ne jede i ne mokri o čemu je odmah obavijestila pedijatricu koja ju, tvrdi, nije slušala.

"Rekli su mi da ne izmišljam i da ne hodam okolo jer će dijete pokupiti neki virus te da se ne igram doktora. Rekli su da čekam dva tjedna, a da sam čekala dva tjedna, dijete bi umrlo doma na krevetu", ispričala nam je zabrinuta majka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum