BERLIN

RWE pribavio dvije milijarde eura za poslovanje s obnovljivim izvorima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemački proizvođač struje RWE objavio je da je izdanjem novih dionica pribavio dvije milijarde eura za širenje poslovanja s proizvodnjom struje iz obnovljivih izvora.

Temeljni kapital RWE-a povećan je izdanjem za 10 posto, naveo je RWE u priopćenju objavljenom u utorak nakon zatvaranja Frankfurtske burze.

Izdano je ukupno 61.474.549 novih redovnih dionica po cijeni od 32,55 eura i prodano institucionalnim ulagačima u ubrzanom postupku prikupljanja ponuda, dodaje se u priopćenju. Cijena dionice niža je 4,9 posto u odnosu na jučerašnje zatvaranje tržišta.

„Vrlo smo zadovoljni odazivom na našu ponudu i potporom investitora našim ambicijama kada su u pitanju obnovljivi izvori energije", ustvrdio je u priopćenju izvršni direktor Rolf Martin Schmitz.

"Dodatna financijska fleksibilnost omogućit će nam da povećamo broj projekata i ubrzamo kontinuirani rast na području energije iz vjetra i Sunca“, dodao je Schmitz.

Kompanija namjerava izdvojiti 480 milijuna dolara za kupnju europskih projekata proizvodnje energije iz vjetra i Sunca kapaciteta 2,7 gigavata od proizvođača turbina Nordexa, prema sporazumu objavljenom krajem srpnja.

RWE želi povećati portfelj obnovljivih izvora energije na više od 13 GW i uložiti ukupno pet milijardi eura do kraja 2022. godine.

Kupnja Nordexovih projekata prvi je veliki sporazum na području obnovljivih izvora otkako je RWE preuzeo poslovanje s proizvodnjom struje iz energije vjetra i Sunca nekadašnje podružnice Innogy i njemačkog konkurenta E.ON-a, napominje Reuters.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter