ZAGREB/DUBROVNIK

Dubrovnik daje potpore za 50 obrtnika koji obavljaju tradicijsku djelatnost

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uručio je u četvrtak ugovore o ukupno 50 potpora obrtnicima koji obavljaju tradicijske djelatnosti na gradskom području, za što će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

Nakon provedenog javnog poziva u 2022. dodijeljeno je ukupno 50 potpora, a mjesečne subvencije u iznosu od 2.000 kuna isplaćuju se od 1. siječnja do 31. prosinca, priopćeno je iz Grada. 

Potpore su za ovu godinu dodijeljene za 11 obrta za izradu izvornih suvenira, rukotvorina i autohtonih proizvoda, sedam obrta za obradu  kamena, četiri zlatara, četiri krojača za muškarce, četiri restauratora, tri obrta za proizvodnju predmeta od stakla i keramike, tri obrta za izradu  narodnih nošnji i lutaka u narodnoj nošnji, tri obrta za izradu unikatnog nakita, dva obrta za izradu maski i kostima za karnevo, dva obrta za obradu željeza i metala, izradu ključeva i brava, dva muška  frizera, dva  barkariola - taksi prijevoz na vodi te po jednom obrtu za izradu klobuka, veziva i pletiva, postolaru i elektroinstalateru.

Gradonačelnik Mato Franković ocijenio je da je pomoć koju grad pruža obrtnicima važna, podsjetivši da se mjesečne potpore od 2018. godine isplaćuju tijekom cijele godine, a ne samo tijekom šest mjeseci kako je bila dotadašnja praksa.

Broj dodijeljenih potpora u stalnom je porastu - od 30 korisnika subvencija u 2018. godini, u 2019. dodijeljene su 42 potpore, a prošle godine sklopljeno je 48 ugovora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter