SPLIT

Grad Split za potpore obrtnicima izdvojio 1,7 milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Grad Split je za potpore obrtnicima izdvojio oko 1,7 milijuna kuna temeljem natječaja na koji su pristigle 234 prijave, a među kojima je 84 obrtnika dobilo novčana sredstava.

?"?Predviđen iznos iz gradskog proračuna za tu namjenu iznosio je 800? tisuća kuna, no zbog iznimno velikog interesa, gradonačelnik Andro Krstulović Opara odobrio je dodatni raspoloživi iznos od 970? tisuća kuna, što je ukupno ?više od ?1?,?7? milijuna kuna", stoji u priopćenju iz Gradske uprave.

Navode da se time u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa želi pomoći što većem broju obrtnika u Splitu, s obzirom na veliki interes i broj prijava?.

Obrtništvo, po mišljenju Krstulovića Opare i povjerenstva koje je bilo zaduženo za ocjenjivanje, omogućava samozapošljavanje i zapošljavanje pa i onima koji bi, zbog svoje dobi ili nekog drugog osobnog razloga, ostali izvan tržišta rada, a time i na teret društva. 

?"?Obrt omogućava zadovoljenje mnogih naših malih i svakodnevnih potreba - od krojačkih usluga i šišanja do popravaka kućanskih aparata i plinskih instalacija te na taj način popunjava niz tržišnih segmenata koji za veće gospodarske subjekte nisu dovoljno atraktivni", stoji u priopćenju.

U posljednje četiri godine? d?odijeljeno je 313 bespovratnih potpora u ukupnom iznosu ?većem ?od 5?,?8? milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter