KINO 15+

Filmski program Kina Valli od mladih za mlade ulazi u svoju treću i najveću sezonu

| Autor: Vanesa Begić
(Promo)

(Promo)


Filmski program Kina Valli od mladih za mlade Kino15+ ulazi u svoju treću i najveću sezonu do sada. Nakon dvije uspješne godine i više od 100 gledatelja u prosjeku tijekom prošle sezone, kino je odlučilo nagraditi njihov rad te dozvoliti im dvije, umjesto dosadašnje jedne projekcije mjesečno.

Prva na redu je "Dobar loš, zao" ove subote u 19.30 sati. Poanta Kina15+ ostaje ista - promovirati gledanje filmova u kinu, kao i filmsko stvaralaštvo i filmsko znanje među mladima. Program su pod mentorstvom voditeljice kina Nataše Šimunov osnovali Lara Plastić, Frane Pekica, Ivan Škorić i Jakov Benčić, a u međuvremenu su se timu priključili Marika de Gravisi, Bartol Pekica, Borna Černe i Matija Restović.

Frane i Jakov su studenti filmske režije u Zagrebu, dok su Ivan i Lara studenti arhitekture, a Marika studentica odnosa s javnošću i medija. Borna, Bartol i Matija su gimnazijalci, također već sa svojim filmovima, od kojih je Matijin "404" nedavno imao projekciju u kinu, a Bartolov "Nouvelles Tendances" prikazan na 29. Filmskoj reviji mladeži i uskoro na festivalu Poklon Viziji u Sloveniji.

Za otvaranje sezone odlučili su se za jedan od najtraženijih filmova od strane mlade publike, svevremenskih klasika "Dobar, loš, zao". Filmski spektakl iz 1966. pamtimo po epskoj strukturi, najpoznatijoj glazbenoj temi svih vremena i markantnim Clintom Eastwoodom u glavnoj ulozi. Film naravno pripada "dolar" trilogiji, a oni su svakako najbolji primjer špageti westerna, inačice žanra koja ga je tijekom 60-ih okrenula na glavu. Film je režirao Sergio Leone, a na popularnom forumu IMDb ocijenjen je među deset najboljih svih vremena. Svakako nešto što se treba pogledati na velikom platnu, bar jednom u životu.

Ekipa Kina15+ u svom odabiru kroz sezonu balansira starije filmove, etablirane autore, recentne festivalske filmove i puno više, a ove sezone, s već spomenute dvije projekcije mjesečno, obećaju filmove iz bar osam različitih svjetskih kinematografija, prvi put animirani film, i naslove koji su publici možda slabije poznati, ali svakako vrijedni upravo za mladu generaciju. Osim toga, noviteti su uvođenje novih članova, koje će također predstaviti na projekciji, više posebnih evenata (koncert, kvizovi, kratki filmovi, gostovanje filmaša...), novi vizualni identitet i loyalty kartice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter