najbolji glumac

U Puli će se ocjenjivati jedna od kategorija Međunarodnog Emmyja

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Za vrijeme filmskog festivala, točnije 16. srpnja, u Puli će se okupiti profesionalci iz svijeta televizije, produkcije i drugi gosti iz kreativne industrije koji će činiti žiri koji će provesti polufinalo ocjenjivanje za Međunarodnu nagradu Emmy.

Žiri će ocjenjivati projekte unutar kategorije Najbolji glumac (Best Performance by an Actor), koja je jedna od 16 kategorija za koje se ova nagrada dodjeljuje. Imena članova žirija bit će poznata tek nakon ocjenjivanja.

- Ponosni smo na našu suradnju s Međunarodnom akademijom televizijske umjetnosti i znanosti koja traje već nekoliko godina. Velika nam je čast što smo i ove godine dobili priliku biti domaćini ovog važnog selekcijskog procesa i što smo prepoznati kao medijska kompanija koja kontinuirano kreira visokokvalitetan i originalan sadržaj na svim našim tržištima.

Veselimo se nadolazećem druženju sa svim predstavnicima televizijske i filmske produkcije, okupljajući jedinstvenu kombinaciju talenta i stručnosti, poručila je Aleksandra Subotić, izvršna direktorica United Medije.

Dan nakon, 17. srpnja, United Media u suradnji s Pulskim filmskim festivalom bit će domaćin "pitchingu" televizijskih serija i dodjeli nagrade kao kulminacije međunarodne radionice "Make the Scene". 

Najboljem projektu pripast će nagrada od 10.000 eura i prilika za daljnji razvoj projekta koju će osigurati United Media, a žiri koji će odlučiti o pobjedniku čine Nataša Buljan, Goran Bogdan i Mišo Mogorović.

Sudionici će imati priliku sudjelovati na radionicama pod mentorstvom grčkog scenarista Nicosa Panayotopoulosa, autora i suautora brojnih nagrađivanih scenarija za kratke filmove, televizijske serije i igrane filmove ("Truants", 1996., "My Brother and I", 1998., "False Alarm", 2000., "The King", 2003., "Totally Married" 2003., "The Wake", 2006.).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter